Zavřít reklamu

Když Apple vloni v září představil světu Apple Watch Series 3 s LTE připojením, mnoho uživatelů velmi potěšil. Nadšení však částečně opadlo po jeho oznámení, že hodinky budou ze začátku podporovány jen v některých zemích, protože využívají eSIM, kterou mnozí operátoři zatím nepodporují. Applu se však naštěstí daří Apple Watch s LTE rozšiřovat i na další trhy.

Poté, co se na konci ledna dočkali podpory LTE připojení u hodinek uživatelé Singapuru a Hongkongu, mohou začít slavit i obyvatelé Thajska. Jablečná společnost totiž oznámila, že své hodinky s LTE začne na tamním trhu prodávat již od 5. dubna, čili od příštího čtvrtka. Thajsko se tak zařadí mezi USA, Kanadu, Austrálii, Německo, Velkou Británii či Japonsko.

Apple Watch Series 3

Poměrně zajímavé je, že donedávna byly Apple Watch s LTE podporovány i v Číně, která se však proti nim rozhodla zakročit a jejich podporu ukončila. Tamní vláda se totiž obávala toho, že by neměla své obyvatele kvůli Apple Watch pod takovým dohledem, pod jakým je chce mít. Není totiž žádným tajemstvím, že je čínský režim co se týče soukromí obyvatel velmi striktní, kvůli čemuž je prakticky jakákoliv soukromá komunikace v zemi pasé.

Doufejme, že se tedy LTE verzí Apple Watch dočkáme v tomto roce i u nás v České republice. Operátoři už totiž prý eSIM testují, což by mohlo být dobrým znamením. Pro příchod této verze hodinek je potřeba, aby v dané zemi eSIM podporovali alespoň dva operátoři. Prvním u nás by mohl být alespoň podle svého vyjádření T-Mobile. Kdo však bude tím druhým si hádat netroufneme.

Apple Watch

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.