Zavřít reklamu

Apple na své středeční konferenci mimo iPhonu 7 a Apple Watch Series 2 představil i nová bezdrátová sluchátka AirPods. Ta vychází z designu již několik let známých EarPods. Hrát na jedno nabití dokáží 5 hodin a v balení s nimi přichází i nabíjecí pouzdro, které umožní až 24 hodin přehrávání. Uvnitř se nachází úplně nový čip W1, který celá sluchátka řídí. Zdá se, že Apple po zveřejnění ceny AirPods zklamal hodně lidí. V Apple Online Store je u nich totiž uvedena cenovka 4 990 Kč.

Může se zdát, že Apple cenu trochu přemrštil. Tomu tak ale není, jelikož konkurenční bezdrátová sluchátka mají cenovku postavenou ještě výše. Například včera po boku AirPods Apple představil i nové PowerBeats3 Wireless, kterým uvnitř tepe stejný W1 čip. Tyto sluchátka určená ke sportování nemají nabíjecí pouzdro a začnou se prodávat za 5 499 Kč. Ještě menší a snadnější ke ztracení jsou konkurenční IconX od Samsungu. Ty mají v balení nabíjecí krabičku a stojí 5 990 Kč.

Dalšími sluchátky, která jsou dražší než AirPods, jsou Motorola VerveOnes+. Ta nabízí bezdrátový přenos, nabíjecí pouzdro a voděodolnost za 250 dolarů, což vychází na přibližně 6 000 Kč. Na CES 2016 představila společnost Earin svá bezdrátová sluchátka. Ta vypadají velice elegantně a budou k dispozici za 280 dolarů (6 700 Kč). Posledními sluchátky jsou Dash od společnosti Bragi. Jsou vodotěsná, ale také nejdražší ze všech sluchátek, které jsou v tomto článku uvedeny. Jejich cena byla stanovena na 300 dolarů, což je 7 200 Kč. Nedávno společnost Bragi představila levnější a dostupnější variantu, která by mohla dokonce být i alternativou k Apple AirPods.

Pořád se vám zdá cena AirPods od Applu tak moc přemrštěná?

airpods-fb

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.