Zavřít reklamu

Už několik měsíců jste mohli na našich webových stránkách číst o tom, že Apple připravuje nová bezdrátová sluchátka. Zpočátku nebylo jasné, zda-li budou sluchátka prodávána jako prémiové příslušenství nebo budou součástí balení každého iPhonu. Dnes přišel den, na který mnoho z nás čekalo a dnes představil Apple na Keynote první bezdrátová sluchátka, která nesou název AirPods. Na jaké vychytávky se můžete těšit, pokud si AirPods za 4 990 korun koupíte? Přinášíme vám přehled těch nejzásadnějších funkcí.

Design sluchátek je netradiční a stejný jako u EarPods, s tím rozdílem, že ani na jednom sluchátku nenalezneme kabel. Zajímavé je, že dokonce nejsou jednotlivá sluchátka propojené kabelem jako je tomu u bezdrátových sluchátek konkurenčních společností.

Sluchátka jsou uvnitř skutečně plná těch nejnovějších technologií. Za zmínku stojí Applem vyvinutý čip W1. Zmiňovaný čip se stará především o stabilní propojení mezi iPhonem a AirPods, snaží se co nejvíce šetřit baterii a také obstarává špičkový zvuk. Uvnitř sluchátek však nenaleznete pouze čip W1, ale i několik čidel a senzorů. Například hlasový akcelerometr pozná, kdy uživatel mluví, tak pomáhá mikrofonům metodou formování paprsku filtrovat okolní hluk. Čip W1 v souhře s optickými čidly a pohybovými akcelerometry automaticky ovládá zvuk a aktivuje mikrofon. AirPods taky pomocí čidel poznají, když si je dá uživatel do uší, a začnou hrát.

Vzhledem k tomu, že jsou sluchátka bezdrátová, tak je jasné, že uvnitř svého těla mají miniaturní baterii. AirPods dokáží přehrávat na jedno nabití hudbu až 5 hodin. AirPods se nabíjí zhruba 30 minut.

Apple slibuje uživateli perfektní kvalitu zvuku, kterou jen-tak žádná jiná sluchátka nepřekonají. AirPods se automaticky propojí se všemi zařízeními Apple. Jsou současně připojené k iPhonu i Apple Watch a zvuk se mezi zařízeními přepíná okamžitě. Chcete-li poslouchat hudbu na iPadu nebo Apple Watch, tak stačí na něm zvolit AirPods.

airpods-fb

Dnes nejčtenější

.