Zavřít reklamu

Operační systém iOS 15 je bezesporu jedním z nejočekávanějších OS letošního roku. Jeho představení je sice zatím ještě relativně daleko, už nyní o něm však víme spousty zajímavých informací, které nám jej s předstihem odhalují. Co tedy od “patnáctky” čekat? 

Poslední razantní změny se dočkalo ovládací centrum v iOS již v roce 2017 coby součást iOS 11. Od té doby jej sice Apple párkrát upravil, jednalo se však zpravidla o úpravy mikroskopické například ve formě změny designu jednotlivých ovládacích prvků či změny umístění jednotlivých dlaždic. S ničím takovým však letos podle zdrojů leakera počítat nemáme. Ovládací centrum by se totiž mělo údajně dočkat přestavby o poznání větší a přestože se obecně očekává, že si svou designovou tvář zachová, bude jeho pojetí velmi pravděpodobně změněno tak, aby bylo ještě více uživatelsky přívětivé. Totéž v bledě modrém pak tvrdí leaker i o aplikaci Nastavení a potažmo několika dalších nativních aplikacích z dílny Applu. Pravdou sice je, že zrovna na Nastavení Apple pracuje v posledních letech neustále, avšak i zde se jednalo spíše o mírnější designové úpravy. Letošek by tedy měl v tomto směru přinést o poznání větší vítr. Jak vypadá nyní ovládací centrum se můžete podívat v galerii vedle tohoto odstavce.  

Dá se očekávat, že v následujících týdnech se na světlo světa dostane další spousta úniků, které nám novinky v iOS 15, ale i dalších verzích nových OS Applu s předstihem poodhalí. Co se pak týče jejich oficiálního odhalení, to proběhne jako již tradičně v průběhu června na vývojářské konferenci WWDC, kterou Apple uspořádá velmi pravděpodobně stejně jako v loňském roce kvůli pandemii koronaviru online. Po odhalení systémů pak rovnou zahájí i jejich beta testování, které ukončí až v září před představením nových iPhonů. 

Dnes nejčtenější

.