Zavřít reklamu

Přestože svět od premiéry iOS 15 dělí ještě zhruba čtyři měsíce, jelikož se s ní dá jako již tradičně počítat až v průběhu června, začíná se tento systém pomalu odhalovat skrze nejrůznější úniky informací. O jeden opravdu kolosální se nyní postaral leaker LP iHacktu Pro, který se v minulosti již mnohokrát ukázal jako velmi přesný. Informace od něj si proto v následujících řádcích a článcích detailně rozebereme. 

Jednou z největších novinek iOS 15 má být podle leakera výrazné přepracování widgetů umístitelných na plochu iPhonů. Ty sice v současnosti nabízí relativně široké spektrum možných úprav, avšak prostor pro zlepšení tu stále je. A právě ten se Apple pokusí v iOS 15 vytěžit nasazením widgetů s novými tvary, díky kterým tak bude možné plochu iPhonů lépe přizpůsobit, ale zároveň z widgetů vytěžit i více relevantních informací, jelikož je v současnosti jejich zobrazování mnohdy přímo závislé na zpracování widgetu jako takového. Jinými slovy – informace, které nebylo doposud vhodné ve widgetech kvůli jejich omezenému tvaru smysluplně zobrazovat.

Stejně jako tomu bylo u widgetů v iOS 14, i u iOS 15 bude platit, že nové možnosti widgetů budou nejprve muset využít vývojáři aplikací, což jinými slovy znamená, že je klidně možné, že ačkoliv budou k dispozici nové tvary, vaše oblíbené aplikace je nebudou muset využívat hned po uvolnění iOS 15, potažmo v krajním případě je nepřijmou nikdy. Ostatně, ani v případě widgetů pro iOS 14 není jejich přijetí vývojáři stoprocentní a to bohužel ani v případě vývojářů skutečně velkých a stahovaných aplikací. Pozitivní je nicméně alespoň to, že minimálně nativní aplikace Applu budou novým tvarům zcela určitě přizpůsobeny.  

Dnes nejčtenější

.