Zavřít reklamu

Máte-li doma Apple TV 3. generace, tedy televizní smart box z dílny Applu představený 7. března 2012 a prodávaný v Online Storu až do roku 2016, máme pro vás špatnou zprávu. Již brzy totiž přijde tento model Apple TV o podporu jedné z nejoblíbenějších aplikací, která je na tvOS dostupná. Řeč je konkrétně o YouTube, které podporu své aplikace pro Apple TV 3. generace na začátku března ukončí. 

Že se zřejmě konec aplikace YouTube na Apple TV 3. generace pomalu ale jistě blíží se dalo s ohledem na počínání YouTube z minulosti víceméně předpokládat. Druhá generace Apple TV totiž přišla o její podporu už v roce 2015, takže bylo bez jakékoliv nadsázky jen otázkou času, kdy se YouTube ke stejnému kroku rozhodne i u její novější sestry. A tak se nyní stalo. Majitelům tohoto modelu se totiž začíná v aplikaci objevovat hláška upozorňující na to, že na začátku března přestane fungovat. Nicméně vzhledem k tomu, že má Apple TV 3. generace podporu technologie AirPlay, bude možné YouTube na televizi propojené s Apple TV sledovat alespoň takto, což je zcela jistě potěšující. 

Z hlediska hardwarové i softwarové výbavy je již Apple TV 3. generace těžce za zenitem. Jejím srdcem je jednojádrový čipset Apple A5 s taktem 1 GHz a vcelku úsměvně působí i její vnitřní paměť – ta je totiž 512 MB. Nutno nicméně podotknout, že tento model Apple TV nedisponuje přístupem k App Store, díky čemuž ve výsledku ani výrazně vyšší kapacitu úložiště nepotřeboval. I přes úsměvné specifikace byla nicméně Apple TV 3. generace při svém představení skutečně zajímavou volbou pro koupi, jelikož nabízela jako první Apple TV podporu HD vysílání či AirPlay. 

Dnes nejčtenější

.