Zavřít reklamu

Již brzy na naše iPhony dorazí ostrá verze iOS 14.3, jelikož Apple vydal tento týden finální betu. My se opět podíváme, jak tato aktualizace „zamává“ s aspekty rychlosti a výdrže baterie, se kterou jsou na aktuální verzi problémy. Dnes se zaměříme na rychlost, o pár dní později pak na baterii. Tento test byl opět proveden youtubovým kanálem iAppleBytes, a to na iPhonech SE 1.generace, 6s, 7, 8, XR a 11. Obrázek si na něj můžete udělat sami v odkaze pod tímto odstavcem.

Při pohledu na iPhone SE 1. generace vidíme, že systém naběhne dříve na zařízení s finální betou. Pokud jde o aplikace, budeme sledovat rychlost spouštění appek třetích stran, jelikož u nich je posuzování změn rychlosti zpravidla nejprůkaznější. Betě se zde velmi daří, několik desetin sekundy má totiž k dobru na Facebooku, Twitteru, Apollonu for Reddit i VK. Ostatní aplikace pracují stejně. IOS 14 se rychleji na iPhonu 6S spustí u zařízení s betou, ovšem rozdíl je minimální. Zde je situace opačná, neboť aplikacím jako Twitter a Apollon for Reddit se daří o něco málo lépe na aktuální systému. Nejedná se ale o nikterak výrazné rozdíly. Na iPhonu 7 vidíme domovskou obrazovku iOS 14 prakticky ve stejný moment. U tohoto modelu jsou výsledky u aplikací velice vyrovnané. Nedá se tak jednoznačně určit, které verzi systému se daří lépe.

IPhone 8 se také spustí prakticky souběžně. U aplikací se ale o něco lépe daří aktuálnímu systému, konkrétně pak u Facebooku a Twitteru. IPhone XR se spustí dříve na zařízení s iOS 14.2, a to zhruba o sekundu. Práce aplikací je velmi podobná. Rozdíl je viditelný v podstatě jen u YouTube a VK, a to ve prospěch finální bety. Nyní už k nejmladšímu ve výběru, u kterého naskočí systém také dříve na aktuální verzi systému. Rozdíl je ovšem menší. Zde jsou výsledky velmi vyrovnané a můžeme si prakticky jen všimnout drobného rozdílu ve prospěch bety u aplikace Facebook. Pokud se na test podíváme s odstupem, můžeme říct, že se toho moc neudálo. Zajímavější bude rozhodně sledovat test baterie, který vám přineseme po víkendu.

Dnes nejčtenější

.