Zavřít reklamu

Je tomu jen pár dní, co jsme vás na našem magazínu informovali o potížích s výdrží baterie iPhonů 12, které se mají jejich majitelům vybíjet enormně rychle. S odstupem času se však zdá, že se tento problém netýká jen majitelů nejnovějších iPhonů, ale i těch starších s nainstalovaným operačním systémem iOS 14.2. Právě ten má totiž rychlé vybíjení baterie a další problémy s tím spojené způsobovat.

Na diskuzních fórech po celém světě v čele s Redditem nebo těmi od Applu se čím dál častěji objevují příspěvky nešťaastných uživatelů poukazující na to, že se jim baterie na iPhonech s iOS 14.2 doslova ztrácí před očima. Někteří uživatelé hlásí například to, že za pouhou půl hodinu se jim jejich telefony s iOS 14.2 vybijí i o více než 50 %, což je naprosto extrémní hodnota. Nejvíce mají tímto problémem trpět iPhony XS, 7, 6S či SE 1. generace, avšak nevyhnul se mu ani iPad Pro (2018) s iPadOS 14.2. Ostatní modely kompatibilní s iOS a iPadOS 14.2 až tak moc zhoršenou výdrží trpět nemají.

Velmi zajímavé je to, že aktualizace některým uživatelům nezhoršila jen výdrž, ale i dobu nabíjení jejich telefonů. Ta se totiž měla výrazně prodloužit, což je vzhledem k rychlejšímu vybíjení telefonu a tedy i nutnosti jeho častějšího nabíjení velmi nepříjemné. Jelikož se však “naštěstí” jedná zcela evidentně o softwarový problém, neměl by mít Apple s jeho vyřešení žádný problém a co víc – opravit by jej snad mohl velmi brzy. Do té doby nicméně nezbývá než čekat a poslušně nabíjet. Žádné alternativní řešení, jak problému zamezit, totiž neexistuje – tedy kromě neinstalace iOS 14.2. 

Dnes nejčtenější

.