Zavřít reklamu

Ani celosvětová pandemie koronaviru nedokázala Applu překazit jeho produktové plány na letošní rok. Novinek, které v jeho průběhu už stihl představit bylo totiž opravdu mnoho a pár es v rukávu navíc stále má – tedy alespoň podle slov Tima Cooka z dnešní noci. 

Po oficiálním oznámení finančních výsledků Applu za uplynulé čtvrtletí, které proběhlo před pár hodinami, následoval jako již tradičně rozhovor s investory, kteří pokládali vedení Applu nejrůznější otázky týkající se fungování firmy a jejích plánů do budoucna. Ty kalifornský gigant zpravidla nikdy příliš nerozebírá, ale pro letošek se rozhodl udělat mírnou výjimku. Jeho šéf Tim Cook se totiž nechal u jednoho z dotazů na budoucí plány Applu slyšet, že je pro letošek pro zákazníky nachystáno ještě několik skvělých novinek, o kterých však nechce více mluvit. Těmito slovy tak de facto potvrdil brzký příchod prvních Maců s procesory Apple Silicon, ale pravděpodobně i lokalizátory AirTags, novou generaci 16” MacBooku Pro a s trochou štěstí snad i nové generace Apple TV. Pravděpodobně jimi ale myslel i spuštění prodejů 5,4” a 6,7” iPhonů v listopadu letošního roku spolu s HomePody mini. 

Jaký časový harmonogram má Apple pro “skvělé novinky” v plánu sice při rozhovoru s investory nezaznělo, obecně se však dá předpokládat, že na jejich premiéru příliš dlouho čekat nebudeme. Kalifornský gigant totiž jimi bude chtít zcela určitě zasáhnout vánoční nákupní šílenství, které mu každoročně generuje obrovské příjmy. Z toho důvodu se tak dá očekávat, že nás od představení novinek dělí už jen posledních několik týdnů. Ostatně, že se ukáží zhruba v polovině listopadu (konkrétně 17. listopadu) tvrdí i značná část leakerů. 

Dnes nejčtenější

.