Zavřít reklamu

Jednou z věcí která mě na společnosti Apple vždy fascinovala, byla její schopnost udělat z lidí milionáře ze dne na den. Když jste začali psát o Apple u získávat návštěvnost na svůj server, když jste vytvořili aplikaci, knihu nebo časopis, když jste začali vyrábět příslušenství pro iPhone, nikdo se vás neptal jaké máte školy, životopisy ani nic a přesto jste se mohli stát doslova ze dne na den úspěšným. Dalším příkladem takového startupu založeného na popularitě produktů společnosti Apple je projekt CaseCollage.

Ten využívá nového iPhone 5c a jeho originálních obalů od společnosti Apple, díky kterým můžete s pomocí CaseCollage vykouzlit na zadní straně svého telefonu doslova umělecká díla. Pokud jste se někdy dívali na iPhone 5c a jeho obal od Applu, okamžitě vás napadlo, že to co vidíte není zrovna typický příklad dokonalého designu od společnosti, kterou známe již dlouhé roky také díky tomu, že její produkty jsou vždy designově dokonalé. Obal na iPhone 5c totiž obsahuje množství otvorů na zadní straně, díky kterým je poměrně nešikovně vidět část nápisu iPhone. Upřímně obal na iPhone 5c není příliš povedený z hlediska designu a upřímně se divím, že Apple něco takového dopustil.

Právě toho však využívá CaseCollage, jedná se totiž o aplikaci, která zobrazí váš originální Apple obal na iPhone 5c v barvě kterou jste si vybrali a umožní do každého otvoru na jeho zadní straně vložit, barvu, text, nebo například fotografie z Camera Roll. Samozřejmostí je pak možnost použít také nejrůznější symboly a tak můžete vytvořit například ze všech otvorů jednu velkou fotografii s nápisem nebo si pro změnu udělat reklamu na svůj web tím, že do volných políček napíšete odkaz (v tom případě si neregistrujte podobnou doménu na které právě čtete tento článek – potřebovali byste iPad).

Jakmile vše vytvoříte, stačí si nechat přímo z aplikace vytisknout váš výtvor na domácí tiskárně, vystřihnout papír a vložit jej mezi obal a iPhone 5c. Každý den tak můžete v podstatě jen za náklady na tisk vytvářet zcela nové obaly pro svůj telefon, což ocení zejména teenageři, pro které je iPhone 5c primárně určený. A zatím co aplikace CaseCollage je zcela zdarma, aby v tom byl nějaký ten business o kterém jsme psal na začátku, jednotlivé balíčky symbolů, barev nebo textů máte možnost nakupovat v rámci in-app nákupů. Další skvělý nápad, k jehož realizaci nebylo potřeba mít žádný kapitál tak dobývá svět a vzhledem k rozšířenosti iPhonů a prostoru který projekt získává v amerických médiích je velmi pravděpodobné, že vývojáři nebudou muset do práce vyrazit tak brzy.

IMG_6103
IMG_6102

Dnes nejčtenější

.