Zavřít reklamu

Jedním z největších neduhů sluchátek Apple AirPods je jejich prakticky nulová opravitelnost, kvůli které jsou téměř vždy při zjištění sebemenšího problému techniky Applu vyměněny za nové – ať už v rámci reklamace či placené výměny. Jak se však zdá, s tímto neduhem by rád Apple do budoucna skoncoval. Vyvinul totiž pro své techniky speciální diagnostický nástroj, který by jim měl pomoci v rozpoznávání závad u AirPods.

Diagnostický nástroj, který jako první na svém Twitteru zveřejnil velmi přesný leaker Fudge,  je ve své podstatě naprosto jednoduchý. Jedná se totiž de facto o speciální zadní kryt pro iPhone s úchyty pro AirPods, které se nasměrují zvukovými vývody směrem k reproduktoru telefonu. iPhone, k jehož reproduktoru sluchátka směřují, pak má podle dostupných informací pomocí speciální aplikace rozpoznat, zda jsou sluchátka skutečně hardwarově vadná, nebo “jen” špatně fungující kvůli nahromadění nečistot v nich a tedy de facto i stále určitým způsobem opravitelná. 

Nástroj, který je zachycený na fotkách výše, je kompatibilní jen s AirPods 1. a 2. generace. Je nicméně možné (a ve výsledku i poměrně pravděpodobné), že má Apple podobný nástroj připravený i pro AirPods Pro a možná i sluchátka z dílny Beats. Bohužel však v tuto chvíli nevíme, zda má v plánu tuto vychytávku v brzké době rozšířit mezi servisy, nebo na ní stále pracuje a do servisů dorazí až v následujících měsících. 

Dnes nejčtenější

.