Zavřít reklamu

Vloni v září se nám Apple pochlubil s novými iPhony 11, 11 Pro a 11 Pro Max. Ačkoliv se na telefony nejprve snesla vlna kritiky za design jejich fotomodulu, uživatelé si velice rychle zvykli a navíc se podobnou cestou ubrala i konkurence. Velkou pozornost na sebe dokázala strhnout zmiňovaný iPhone 11. Ten se totiž oproti verzi Pro zásadně odlišuje pouze ve dvou věcech, což je jednak LCD displej a výrazně nižší cena. Ta činí v základu pouhých 20 990 Kč, tedy dokonce o 1 500 Kč méně než loňský iPhone XR. Podle nového průzkumu společnosti Omdia si iPhone 11 může nově zapsat další úspěch.

Aktuálně zveřejněná data se totiž zaobírají prodejem chytrých telefonů v prvním polovině letošního roku. iPhone 11 pokračuje v úspěchu předchozí verze XR, a proto si získal první místo s 37,7 miliony prodaných kusů, což je navíc o 10,8 milionů více než zmiňovaný model XR. Navzdory globální pandemii si Apple dokázal udržet přízeň svých zákazníků a v prodeji svých telefonů skutečně zabodoval. Když se totiž podíváme na celou tabulku, můžeme vidět iPhone SE druhé generace na pátém místě, hned za ním iPhone XR, poté iPhone 11 Pro Max a desátou příčku ještě obsadil iPhone 11 Pro.

TOP10 nejprodávanějších chytrých telefonů za první půlrok 2020
Zdroj: Omdia

Zajímavý je taky rozdíl mezi prvním a druhým místem. Zatímco iPhonu 11 se prodalo již zmiňovaných 37,7 milionů kusů, druhý Samsung Galaxy A51 se „chlubí“ více než třikrát nižším číslem. Obrovskou popularitu také sklidil relativně nový iPhone SE (2020), který byl představen teprve v dubnu a za dobu co je na trhu se již prodalo 8,7 milionů kusů. Ze strany Applu se tak jednalo o prvotřídní tah, kdy byl vydán podstatně levnější telefon v období globální pandemie. V daném období totiž lidé přehodnocovali všechny své nákupy a investice. Tento nejnovější přírůstek do rodiny jablečných telefonů se navíc pyšní prvotřídním výkonem, kterým dokonce překonal Samsung Galaxy S20 Ultra neboli třikrát dražší vlajkovou loď od konkurence.

Již brzy nás navíc čeká představení iPhonu 12. Podle dosavadních úniků bychom se měli dočkat čtyř modelů, přičemž všechny z nich by měly nabídnout OLED panel, 5G konektivitu a nový design inspirovaný iPhonem 4. Podle dat společnosti Bloomberg je Apple připraven dodat až 75 milionů kusů.

Dnes nejčtenější

.