Zavřít reklamu

Do startu úvodní Keynote vývojářské konference WWDC 2020 sice zbývá méně než 10 hodin, přesto však na světlo světa unikají nové a nové informace ohledně novinek, které se večer představí. O pořádnou nálož se před malou chvílí postaral i leaker vystupující na Twitteru pod přezdívkou @L0vetodream. 

Zřejmě nejsmutnějším tweetem leakera bylo potvrzení toho, že se na dnešní Keynote nepředstaví žádný nový hardware, přestože se s tím ještě před pár dny počítalo jako s hotovou věcí. I proto se tak dá předpokládat, že Apple s odhalením hardwarů skutečně počítal, ale nakonec si svůj záměr z neznámého důvodu rozmyslel. Na jeho představení si tak budeme muset počkat minimálně dalších pár měsíců, což ostatně tvrdí i leakeři Jon Prosser či Max Winebach. 

Zdroje @L0vetodream tvrdí, že nový macOS 10.16 ponese název Big Sur podle regionu na pobřeží státu Kalifornie. Nový systém pro Macy by se měl údajně dočkat přepracování uživatelského rozhraní a velkého vylepšení Safari. Co přesně si pod těmito slovy představit však bohužel zatím jasné není. Další zajímavý tweet se týkal procesoru Apple A14, u kterého leaker záhadně poznamenal, že rok 2020 bude jeho rokem. Z toho tak lze vydedukovat, že A14 bude základem i pro počítačový procesor, který zřejmě Apple dnes večer poodhalí a v brzké době vnukne svým Macům. Díky tomu se tak začne pozvolna zbavovat závislosti na Intelu, která mu je mnohými jablíčkuři relativně ostře vyčítána. 

Pár detailů prozradil leaker i o tvOS a watchOS. Zatímco první systém se má dočkat aplikace Domácnost pro správu HomeKitu, která na něm nyní velmi chybí, druhý dostane do vínku přepracovanou domovskou obrazovku, aplikaci pro sledování spánku a mytí rukou. Zkrátka nepřijde ani iPadOS, u kterého Apple chystá vylepšení funkce SideCar pro zrcadlení obsahu z monitoru Macu na jeho plochu a vylepšené rozpoznávání ručního psaní. 

Anketa

Na jaký nový OS se těšíte nejvíc?

iOS 14 55,73 %
iPadOS 14 11,76 %
macOS 10.16 13,93 %
tvOS 14 2,79 %
watchOS 7 15,79 %
Celkem hlasovalo: 323

Dnes nejčtenější

.