Zavřít reklamu

Mobilní aplikace na bázi předplatného se těší mezi uživateli čím dál větší oblibě. Vzhledem k tomu, že díky nim mohou v některých případech solidně ušetřit, se ostatně nelze tomuto faktu divit. S narůstající oblibou nicméně narůstá i chuť vývojářů aplikací zvyšovat jejich měsíční ceny. Právě s tím byl však v případě iOS problém. Systém totiž uživatele na zvýšení předplatného nikterak neupozornil a ten se tak všiml vyšší cenu jím využívané služby až ve chvíli, kdy mu dorazilo vyúčtování s již strženou částkou z účtu. To se však nyní mění. 

Apple přidal v tichosti do svých operačních systémů iOS a iPadOS novinku ve formě upozornění na zvýšení předplatného ze strany vývojáře. Ta funguje jednoduše tak, že jakmile je předplatné aplikace zvýšeno, aplikace vás o tom informuje formou notifikace s tím, že vám nabídne pokračování v předplácení aplikace za zvýšenou cenu nebo její ukončení. Díky tomu tak bude mít uživatel okamžitě o všech cenách předplatného jasno a bude se dle nich moci rozhodovat, zda pro něj mají služby smysl či nikoliv ještě před stržením dané částky. Jedná se tedy o velmi užitečnou vychytávku, která rozhodně potěší. 

Obecně se dá říci, že od služeb na bázi předplatného se toho do budoucna očekává ještě mnoho. Jak již bylo zmíněno výše, jejich obliba strmě roste a přechází na ně i firmy, které dříve své produkty prodávaly jednorázově. Důvod je přitom naprosto jednoduchý – krátkodobým uživatelům umožní ušetřit a dlouhodobým skrze předplatné zase nabídnou všechny dostupné funkce bez omezení. Uživatelé se tak již nemusí zabývat nejrůznějšími mikrotransakcemi, kterými bylo v minulosti nutné služby koupené jednorázově mnohdy doplnit. 

Dnes nejčtenější

.