Zavřít reklamu

Apple se již začátkem dubna přidal mezi společnosti, které se snaží aktivně bojovat proti aktuální pandemii koronaviru. Zatímco o roušky a štíty se starají především světoznámé módní domy jako je Gucci, Louis Vuitton, Armani a podobně, technologické společnosti se většinou do boje zapojily především tím, že využívají svá data centra a výpočetní výkony pro pomoc vědcům v hledání vakcíny nebo léku. Apple je však již dlouhé roky vnímán nejen jako technologický gigant, ale také společnost, která se snaží přiblížit co nejvíce právě k módním domům a lifestylovým značkám.

Společnost tak kromě toho, že vyvíjí společně s Googlem aplikaci pro sledování koronaviru, přišla také s vlastními obličejovými štíty, které distribuuje zdarma zdravotníkům a lekářskému personálu po celém světě. Kromě toho vydal Apple také speciální návod pro společnosti disponující potřebným materiálem a přístroji, jak snadno a co nejlevněji vyrobit účinný obličejový štít. Nyní se společnost pochlubila, že celosvětově dodala více než 7,5 milionů obličejových štítů, které sama pomocí svých dodavatelských společností vyrobila. Vše samozřejmě financuje Apple a to včetně dopravy přímo ke zdravotníkům. Aktuálně tak Apple dodává každý týden zdarma více než milion štítů.

Tim Cook také uvedl, že aplikaci, kterou Apple vyvinul s názvem COVID-19, si stáhlo více než dva miliony uživatelů a více než 3 miliony unikátních návštěvníků navštívilo její webovou variantu. Apple také koupil pro zdravotníky více než 20 milionů masek N95, které zdarma rozeslal zdravotníkům po celém světě, kteří jsou denně vystaveni riziku nákazy. Společnost také věnovala miliony dolarů na boj proti šíření COVID-19. V neposlední řadě pak putuje také výtěžek z prodeje produktů s poznačením PRODUCT (RED) nejen na boj proti AIDS, což je původní myšlenka těchto produktů, ale dočasně také na boj proti koronaviru.

Dnes nejčtenější

.