Zavřít reklamu

Na webu Letem světem Applem vás průběžně informujeme o tom, co společnost Apple dělá v boji proti současné pandemiii onemocnění COVID-19. V průběhu minulého i tohoto týdne se cupertinský gigant pustil mimo jiné například do hromadné distribuce masek a ochranných štítů pro zdravotnický personál. Ochranné pomůcky chce Apple dodávat zdravotníkům nejen na území Spojených států, ale postupně také i do ostatních zemí světa. V souvislosti s výrobou a distribucí zmíněných ochranných štítů Apple tento týden zveřejnil také zprávu o tom, jakým způsobem se štíty sestavují a upravují.

Součástí dokumentu, který firma umístila na své webové stránky, je i série obrázků, ilustrací a animací. Na nich můžeme vidět, jakým způsobem je možné štít, který se skládá ze tří dílů, sestavit a upravit na různou vzdálenost od obličeje jeho nositele. Součástí ochranného štítu jsou mimo jiné i silikonové pásky bez obsahu latexu. Právě s pomocí těchto pásků je možné štít bezpečně upevnit okolo hlavy nositele tak, aby k ní co nejtěsněji přiléhal.

Apple na svých stránkách zveřejnil také video, na kterém mohou diváci vidět celý proces sestavení, nasazení a upevnění ochranného štítu. Na webu se dále může veřejnost dozvědět například to, jakým způsobem lze štíty desinfikovat a sterilizovat pro další použití. Mezi materiály, zveřejněné na zmíněné stránce, patří také instruktážní dokument ve formátu PDF, který si zájemci mohou vytisknout. Tento návod je nicméně distribuován spolu s ochrannými štíty. V návodu nechybí ani QR kód – po jeho oskenování budou uživatelé přesměrováni na web s podrobnými instrukcemi, případně na kontaktní formulář pro podporu. Tim Cook ve svém včerejším videu uvedl, že ochranné obličejové štíty lze úsporně zabalit do krabic po sto kusech.

Dnes nejčtenější

.