Zavřít reklamu

Od technologických společností se obecně očekávají nové a nové technologické produkty a nejinak tomu je i v případě Applu. Když proto představil před více než rokem svou platební kartu Apple Card, svět tím poměrně dost překvapil, jelikož se podobný krok zkrátka a dobře neočekával. Za dobu své existence nicméně karta ukázala, že krokem vedle rozhodně nebyla. Na území USA, které zatím neopustila, si totiž získala velmi slušnou oblibu pramenící zejména z celé řady zajímavých bonusů, které umožňují svým majitelům ušetřit při nákupech. Úspěch Apple Card neunikl ani čínské společnosti Huawei, která se nyní rozhodla v Číně představit její vlastní verzi. 

Huawei je kopírováním produktů již dlouhé roky dobře známý. V minulosti se totiž neštítil takřka na chlup okopírovat iPhony, iPady či MacBooky. Nebál se však ani krytů pro telefony či tapet pro smartphony a laptopy. Okopírování platební karty je však přesto poměrně překvapivý tah, jelikož se jedná o mnohem komplikovanější projekt než je kopírování hardwaru. Huawei Card, jak se karta z dílny čínského giganta jmenuje, byla oznámena už minulý týden při představení smartphonu P40, který ji zahnal díky svým kvalitám do pozadí a veškerou pozornost strhl na sebe. Co se týče bonusů, ty jsou podobné těm, které nabízí Apple – tedy různé cashbacky, slevy a různé bonusy při cestování ve formě cestovních pojištění. Karta využívá Huawei Pay, což je platební systém vytvořený společností Huawei na bázi NFC, který je též velmi rozšířený zejména v Číně. I on bude nově nabízet správu karty ve formě analýzy výdajů a dalších věcí, díky kterým budou mít majitelé Huawei Card perfektní přehled o svém finančním životě. I u Huawei Card platí, že jejím majitelům bude k dispozici jak její fyzická, tak i digitální verze. 

Huawei Card
Zdroj: Huawei

Huawei, který na kartě spolupracuje s čínskou společností UnionPay, se při jejím odhalení nepodělil o přesný termín jejího spuštění. Jelikož je však primárně určená pro Čínu, dá se očekávat, že by se k prvním majitelům mohla dostat již relativně brzy. Zatímco Evropu a USA decimuje pandemie koronaviru, Čína má podle všeho již to nejhorší za sebou a život se v ní začíná pozvolna vracet k normálu. Spuštění karty tedy nestojí v cestě víceméně nic.

Dnes nejčtenější

.