Zavřít reklamu

Pokud vlastníte jeden z novějších MacBooků Pro s Touch Barem, anebo redesignovaný MacBook Air, můžete na těchto zařízeních používat Touch ID. Mnoho lidí však například vůbec neví o tom, kde se nastavení Touch ID nachází, kolik prstů lze na jedno zařízení registrovat, anebo k čemu všemu lze Touch ID využít. V případě, že chcete vaše Touch ID na MacBooku využívat na maximum, tak dočtěte tento článek až do konce.

Jak na Macu používat Touch ID na maximum

Pokud chcete nastavit Touch ID na vašem MacBooku, tak je postup velmi jednoduchý. Stačí, abyste v levém horním rohu obrazovky klepnuli na ikonu , a poté z rozbalovacího menu vybrali možnost Touch ID. Jakmile tak učiníte, tak se ocitnete v sekci, kde lze Touch ID vašeho Macu kompletně nastavit. Pokud chcete do Touch ID registrovat nový otisk prstu, tak stačí, abyste klepnuli na tlačítko Přidat otisk. Jakmile se autorizujete administrátorským heslem, tak přichází na řadu klasický postup přidání otisku, který můžete znát z iPhonu. Prvně opakovaně začnete pokládat prst na plochu Touch ID, a po úspěšném skenu ještě přiložíte boční strany prstu. V případě Touch ID na MacBoocích můžete do paměti přidat tři různé otisky prstů, namísto pěti otisků, které jste mohli nastavit na iPhonech. Pokud se vám čas od času stává, že MacBook váš otisk prstu nerozpozná, tak se doporučuje vytvořit druhý otisk toho stejného prstu. Tím docílíte přesnějšího rozeznání vašeho otisku a MacBook vás autorizuje rychleji a přesněji.

V případě, že chcete nějaký z otisků prstů smazat, tak na něj stačí najet kurzorem, a poté klepnout na křížek, který se zobrazí vlevo nahoře. Abyste měli ve všech otiscích pořádek, tak doporučuji, abyste si je pojmenovali – toho docílíte tak, že dvakrát poklepete na název otisku, a poté si nastavíte takový název, který chcete – například pravý ukazováček. Níže v nastavení si můžete ještě zvolit, v jakých funkcích lze Touch ID využít – jedná se o odemknutí Macu, Apple Pay, iTunes Store, App Store a Apple Books, anebo automatické vyplňování hesel. V případě, že chcete některé z těchto funkcí přístup k Touch ID odepřít, tak stačí, abyste odškrtnuli políčko vedle názvu.

Dnes nejčtenější

.