Zavřít reklamu

O blížícím se příchodu iPhonu SE 2 již není třeba pochybovat. Jeho potvrzení jsme se totiž dočkali již od celé řady přesných leakerů a analytiků, přičemž další potvrzení stále přichází. Jedno takové “doručili” nyní i analytici z Barclays, kteří se chlubí zdroji přímo v dodavatelském řetězci Applu. Ty před pár dny navštívili, aby od nich zjistili zajímavé novinky týkající se blížících se produktů. A právě mezi nimi se dle zdrojů objeví zcela jistě i iPhone SE 2. 

Vývoj druhé generace “es éčka” je podle zdrojů téměř u konce, díky čemuž začne velmi brzy příprava jeho výroby. Ta by se měla naplno rozběhnout v únoru, aby jej mohl následně zřejmě na březnové Keynote světu představit a záhy začít prodávat. Přesnou cenu (která by měla dle jiných zdrojů začínat v Česku na 10 990 korunách) sice informátoři Barclays neprozradili, avšak i dle jejich zpráv se má jednat “jen” o oživený iPhone 8 se 4,7” displejem, klasickým Touch ID či rámečky kolem displeje, ale o poznání výkonnějším procesorem a vyšší RAM pamětí. Srdcem telefonu má být i dle jejich informací nejnovější mobilní čipset používaný v iPhonech – tedy Apple A13 Bionic, který by měla doplňovat 3 GB RAM paměť. Telefon by tak měl být srovnatelně výkonný s letos představenými iPhony, byť kvůli nižší RAM paměti si zřejmě tak dobře neporadí například s vícero aplikacemi spuštěnými na pozadí či náročnějšími aplikacemi. 

Přetransformování iPhonu 8 na iPhone SE 2 dává vzhledem k velmi slušné oblibě tohoto modelu i dlouhé roky po jeho představení určitě smysl – tím spíš, když jej Apple vylepšením ještě zatraktivní. Alfou a omegou tohoto modelu bude nicméně stejně jeho cena, která z něj může udělat i telefon, který zkrátka smysl dávat nebude. Nezbývá tedy než doufat, že se Applu cenotvorba podaří a iPhonem SE 2 si podmaní trh se smartphony střední třídy, na který bude novinka takřka 100% cílit. 

Dnes nejčtenější

.