Zavřít reklamu

Když Apple zhruba v polovině minulého měsíce světu představil iPad Air 4. generace, příliš mnoho technických detailů o jeho “vnitřnostech” neprozradil. Dozvěděli jsme se totiž de facto jen to, že v něm běží procesor Apple A14 Bionic, s jehož nasazením svět počítá i u iPhonů 12 a 12 Pro. Díky úniku benchmarkového záznamu z dnešní noci se však nový Air poodhalil o něco více. Známe totiž už dokonce i velikost RAM. 

Záznam z databáze Geebench 5 odhalil, že je nový iPad Air 4. generace osazen 4 GB RAM paměti – tedy stejně vekou RAMkou, kterou disponují například iPhony 11 Pro. Na iPady Pro z letošního roku pak Air ztrácí 2 GB, což by u něj mohlo být znát především při využívání náročnějších aplikací, potažmo v plynulosti multitaskingu. Pokud byste se nicméně rozhodovali mezi ním a iPadem Pro z roku 2018, vězte, že zde už se RAM paměti rovnají (tedy až na 1 TB model iPadu Pro, který disponuje 6 GB RAM). 

Vzhledem k tomu, že má 4 GB RAM nabízet letos i levnější iPhone 12, dá se s trochou nadsázky říci, že dnes uniklý benchmark odhaluje de facto z hlediska výkonu a technických specifikací i ho. Shodovat se totiž s iPadem Air 4 bude i v procesoru – tedy v čipsetu Apple A14 Bionic. Co se pak týče iPhonů z řady Pro, ty budou místo 4 GB RAM paměti disponovat hned 6 GB RAM, procesor pak zůstane stejný – tedy A14 Bionic. 

Dnes nejčtenější

.