Zavřít reklamu

Adidas se rozhodl, že učiní přítrž všem resellerům, kteří používají boty a různé scripty, pomocí kterých se dostávají k exkluzivním teniskám přímo při dropu a následně je přeprodávají za mnohonásobně vyšší ceny. Jednou z nejznámějších tenisek, u kterých se začal tento způsob přeprodeje dělat i v ČR a SR jsou Yeezy Boost 350 od Kanye Westa. Právě tyto oblíbené boty se stávají při každém dropu cílem útoků různých scriptů, které se snaží nakoupit co největší množství tenisek. Za tímto účelem pak matou ochranné algoritmy stránek Adidas, což pro běžné lidi znamená, že se na ně nedostane a tenisky si nemohou koupit za cenu 219€, za které se prodávají přímo na Adidas, ale po jejich vyprodání jsou nuceni nakupovat od přeprodejců za výrazně vyšší ceny.

Adidas se rozhodl, že udělá překupníkům přítrž a nové Yeezy Boost 350, které vyjdou 21. 9. 2019 si již koupíte jen přes speciální aplikaci pro iOS a Android. Aplikace je přitom velmi sofistikovaná a pokud tenisky chcete, musíte přes ni sdílet v podstatě všechny údaje potřebné k tomu, aby dokázal Adidas odlišit scripty od reálného uživatele, který má zájem o nákup tenisek. Prvně je potřeba se zaregistrovat, vyplnit své údaje a vytvořit klasický profil, pokud máte profil z webových stránek adidas.sk nebo adidas.cz, může jej samozřejmě použít. Následně musíte povolit polohové služby ve svém telefonu a umožnit aplikaci ověřit, zda se skutečně nacházíte na území státu, ze kterého chcete tenisky objednat a do kterého mají být doručeny.

Pokud jste vše splnili a GPS lokalizace odpovídá tomu, odkud budete tenisky nakupovat a kam je Adidas doručí, můžete vybrat tenisky o které máte zájem a vstoupit do soutěže. Jakmile vyberete model a velikost, musíte zadat číslo kreditní karty, kterou Adidas ověří a následně souhlasit s tím, že pokud tenisky v soutěži vyhrajete a bude vám umožněn jejich nákup, jste povinni si je zakoupit a uhradit, respektive se vám automaticky po vítězství stáhnou peníze z kreditní karty. Exkluzivní modely se do budoucna budou prodávat již jen tímto způsobem nebo ve vybraných kamenných prodejnách. Navíc samozřejmě platí, že vaše kreditní karta může být použita jen u jednoho účtu, jeden účet může být jen v jednom telefonu a můžete si zasoutěžit jen o jeden pár tenisek od daného modelu.

Běžnému člověku se to může zdát jako komedie, ale pro lidi, kteří chtějí konkrétní tenisky je to konečně usnadnění jak se vyhnout přeprodejům a nutnosti čekat, zda náhodou webové stránky nespadnou pod náporem botů a scriptů, které se snaží přeprodejcům zajistit co největší počet párů. Pokud tenisky skutečně chcete, je to nejlevnější a nejsnadnější cesta jak je získat. Pokud se vám nechce poskytovat Adidasu všechny údaje, pak nemusíte, ovšem budete muset čekat, až vám je někdo za několikanásobně větší cenu prodá.

Yeezy 350 cloud white

Dnes nejčtenější

.