Zavřít reklamu

Pojmy bezdrátová sluchátka a voděodolnost nejdou moc dohromady. Sice tu máme sluchátka z dílen Samsungu a Beats, která se touto nálepkou mohou pyšnit, ale stoprocentní ochrany docílit zatím nelze. Ty navíc paradoxně v testech překonávají AirPods od Applu, která se voděodolností pyšnit nemohou. Vyplývá to alespoň z výsledků velmi zajímavého testu, jenž proti sobě postavil AirPods, Samsung Galaxy Buds a Beats Powerbeats Pro. Jak testy dopadly?

Zatímco Samsung Galaxy Buds by měly zvládnout pouze lehký kontakt a jsou označeny ratingem IPX2, což znamená odolnost proti potu, kapkám vody a mírnému dešti, Powerbeats Pro se chlubí hodnocením IPX4, podle něhož by sluchátka měla přežít proud vody nebo až desetiminutové působení rozstřikovače. AirPods pak žádnou z těchto certifikací nedisponují a tudíž by je měla teoreticky voda okamžitě vyřadit z provozu. Prvním na řadě byl test odolnost proti potu. V laboratorních podmínkách byl simulován náročný trénink v posilovně, který všechna sluchátka přežila bez úhony a jakéhokoliv poškození. Další test měl překonat všechny oficiálně stanovené limity, tři zařízení byla totiž ponořena do misky s vodou po dobu pěti sekund. AirPods se dokonce potápěly o dvě sekundy déle, kvůli špatnému načasování. Kupodivu to všechny tři modely bez nejmenšího problému zvládly, a to bez jakékoliv újmy na kvalitě zvuku.

Poslední, nejnáročnější úkol by měl nést varovné označení „Toto doma vážně nezkoušejte, jinak riskujete definitivní utopení a zničení vašich drahých sluchátek“. Tým testující odolnost zařízení napadlo dát je do kapsy kožené bundy, tu strčit do pračky a sledovat, co se stane. Na takové zacházení pochopitelně nebyl ani jeden z modelů stavěn a jen zázrakem se stalo, že zařízení fungovala. Ne sice hned, jelikož trvalo zhruba 48 hodin, než byla plně vysušena a připravena k použití, ale přesto se jedná o úctyhodný výkon. Sluchátka Powerbeats Pro se plně zotavila a rozdíl na kvalitě byl neznatelný. Největší poškození utrpěl model Samsung Galaxy Buds, kterému po náruživém testování odešlo jedno sluchátko. Druhou příčku si tedy vysloužily AirPods, což je s podivem vzhledem k tomu, že nemají být voděodolné. Apple si tedy může připsat další bod k dobru. Co na testy říkáte? Vystavili byste svá sluchátka takovým podmínkám?

Apple-iPhone-and-AirPods

 

Dnes nejčtenější

.