Zavřít reklamu

Přestože je vývojářská konference WWDC vnímána především jako událost zaměřená na software, Apple nás. vminulosti již několikrát přesvědčil o tom, že ani hardware se tu nebojí tahat z rukávu. Zatímco vloni hardware nepředstavil, předloni jsme se tu dočkali představení HomePodu, iMacu Pro, 10,5” iPadu Pro a aktualizovaných iMaců a MacBooků. Představení hardwaru se tedy rozhodně nedá vyloučit ani zítra. Co by to však přesně mohlo být?

Faktem je, že od začátku letošního roku jsme se dočkali poměrně velkého množství nových či upgradovaných produktů, jejichž odhalení možná mnozí z nás očekávali právě na WWDC. Počet produktů, který by mohl zítra spatřit světlo světa, se tak kvůli událostem z uplynulých měsíců velmi zúžil. V úvahu tak nyní připadají maximálně čtyři produkty, přičemž u dvou ještě visí skutečně velký otazník.

Mac Pro

O nové generaci Macu Pro se hovoří již dlouhé roky, přičemž diskuze přiživil samotný Apple oficiálním tiskovým oznámením jeho vývoje. Od té doby však o něm neprozradil takřka nic vyjma toho, že se na jeho vývoji podílí mnoho profesionálních uživatelů, díky čemuž by měl být této cílové skupině de facto ušit na míru.

Spekuluje se nad tím, že jej Apple pojme jakožto modulární – tedy jako stroj, který budete moci sestavit z různých externích modulů a přesně si jej tak přizpůsobit. To by bylo sice skutečně velmi zajímavé, avšak bezesporu i velmi drahé řešení. Cenovka takového stroje by mohla strčit nynější nejdražší počítač Applu v nabídce – iMac Pro – hravě do kapsy. A právě tento stroj by mohl zítra Apple představit či minimálně poodhalit, jako tomu bylo i v minulosti u jeho předešlé varianty.

Koncept Macu Pro 2: 

Profesionální monitor Applu

Kromě Macu Pro potvrdil Apple tiskovou zprávou i vývoj nového externího profesionálního monitoru, díky kterému bude možné využít potenciál nového Macu Pro na maximum. Ten by měl mít podle předního Apple analytika Ming-Chi Kua parádních 32,7” úhlopříčku, HDR a rozlišení 6K. Samozřejmostí jsou velmi úzké rámečky a snad i zaoblené rohy, které Apple nyní u svých prémiových produktů používá skutečně velmi rád. Pokud tedy kalifornský gigant zítra poodhalí Mac Pro, není důvod, aby neodhalil i tento displej.

HomePod 2

Od představení chytrého reproduktor HomePod uplynou brzy již dva roky a tak by i zde nejeden uživatel přivítal příchod jeho druhé generace. Ta by měla podle mnoha spekulací zaujmout především svou cenou, která by měla být nižší než u jeho předešlé generace. Právě vysoká cena je totiž tomuto produktu mnohými vyčítána a je označována za jeden z hlavních důvodů, proč nejde HomePod na odbyt. Kromě vysoké ceny se však dá předpokládat i zvýšení výkonu, který by mohl umožnit komplikovanější úkony, kvalitnější zvuk a samozřejmě i vylepšení pro Siri. Určitě by potěšily i nové barevné varianty a především pak zahájení prodejů na daleko více trzích po celém světě.

Detailní pohled na budoucí generaci HomePodu:

iPhone SE 2

Uznávám, že příchod kompaktního 4” iPhonu zrovna zítra je poměrně nepravděpodobný. Na druhou stranu, pokud Apple nebude nabízet u iOS 13 nabízet podporu jeho první generaci, mohl by teoreticky alespoň stávající model osadit novějším procesorem, k čemuž se před pár dny odhodlal i u iPodu touch, a potěšit tak milovníky kompaktních telefonů. Ostatně, s iOS 13 si 4” displej rozhodně poradí. Kdyby ne, Apple by rozhodně nový iPod touch nepředstavil s takto velkým displejem. Nutno však podotknout, že právě iPhone SE 2 je nejméně pravděpodobným produktem zítřejšího dne.

Modular-Mac-Pro-2018-concept-3

Dnes nejčtenější

.