Zavřít reklamu

Určitě si vzpomínáte na lednovou kauzu ohledně skupinových FaceTime hovorů. Chyba dovolovala volajícímu odposlouchávat volaného ještě dříve, než hovor přijal. Chyba vyvolala velkou vlnu nevole. Někteří uživatelé brojili proti Applu žalobou takřka okamžitě, jako například právník Larry Williams z Houstonu, který žalobu poslal k příslušnému soudu hned další den po odhalení tohoto problému. V žalobě se domáhal náhrady škody.

Bude iPhone 11 vypadat skutečně takto?:

A jak se zdá, Apple zdárně vybruslí i z této kauzy. Soud totiž žalobu zamítl, neboť neshledal Williamsovy argumenty jako důvodné. Žalobce tvrdil, že tato bezpečnostní chyba byla nepřiměřeně nebezpečná. Soud má za to, že Williams žádným způsobem nepodložil, jakou újmu mu chyba způsobila a rovněž ve své žalobě nedokazuje skutečnou nepřiměřenou nebezpečnost této chyby. Žalobce rovněž nedokázal, že by Apple snad o chybě věděl nebo o chybě vědět mohl.

Tak či tak, bez debat se jednalo o jednu z nejzávažnějších chyb v iOS za několik let. O to zajímavější je skutečnost, že chybu v iOS objevil teprve čtrnáctiletý chlapec, kterému se Apple odmění v podobě zaplacení školného. Velkou debatu také rozvířil fakt, že Apple byl skrze Twitter na chybu upozorněn již týden před oficiálním vypnutím skupinových hovorů ve FaceTime. Na chybu ale nereagoval. I to byl jedním z důvodů, proč se o případ začala zajímat i newyorská prokuratura. Apple chybu ve FaceTiime opravil aktualizací iOS 12.1.4, která na iOS zařízení dorazila 7. února.

facetime-fb

Dnes nejčtenější

.