Zavřít reklamu

apple-lawMinulý týden jsme vás informovali o tom, že se ve Spojených státech hromadí stížnosti uživatelů iPhonu 6 a iPhonu 6 Plus na to, že jim nefungují displeje, nereagují na dotyková gesta a na horním okraji se objevují artefakty. Jedná se prý o velice častý problém a Apple se k němu staví naprosto odmítavě a nedělá nic pro to, aby vyšel poškozeným zákazníkům vstříc. To se nelíbilo několika uživatelům, kteří si tímto problémem prošli, a ti tak na Apple podali hromadnou žalobu. Žaloba byla podána u soudu v Kalifornii a jedná se o další hromadnou žalobu v poměrně krátké době.

Za žalobou stojí Thomas Davidson z Pensylvánie, Todd Cleary z Kalifornie a Jun Bai z Delaware. Žaloba byla podaná u okresního soudu v severní Kalifornii a dle ní se Apple provinil několika věcmi. Dle žaloby se jedná mimo jiné o porušování spotřebitelských práv dle kalifornských zákonů, cílené podvodné jednání, úmyslná misinterpretace, porušení záručních smluv a tak dále. Cílem žaloby je, aby Apple zcela přehodnotil svůj přístup vůči těm, kteří tímto problémem trpí. V současné době se totiž Apple vůči tomuto problému staví naprosto negativně a odmítá jakékoliv opravy.

iPhone-5s-metal-shield

Cílem žaloby je, aby Apple opravil či vyměnil všechna zařízení, která tímto neduhem trpí, jelikož je způsoben nedostatečnou kvalitou konstrukce a vnitřního pájení čipů na základní desku telefonu. Problémem je, že v USA platí pouze jednoletá záruka a většině uživatelů se tento problém začne objevovat až během druhého roku používání. Proto bude tento soudní proces poměrně složitý a uživatelé, kteří jsou dlouho po záruční lhůtě, budou mít pravděpodobně smůlu. Na videu níže se můžete podívat, jak problém popisují odborníci z iFixit, kteří dali dohromady velice zajímavé informační video. Jedním z hlavních bodů celé žaloby je, že Apple u iPhonu 6 a 6 Plus neosadil desku speciální výztuhou (viz obrázek výše), tak jak to bylo u předchozích modelů, a celá deska je tak podstatně náchylnější k poškození.

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.