Zavřít reklamu

3D touch iconV poslední době jako by se se žalobami na Apple roztrhl pytel. Ráno jsme psali, že advokátní kancelář PCVA podala na Apple žalobu kvůli chybě 53, která zablokuje iPhony po výměně Touch ID neautorizovaným servisem. Nyní se společnost Immersion rozhodla, že si také nenechá jen tak něco líbit a žaluje Apple kvůli haptické technologii Force Touch a 3D Touch, kterou disponují nejnovější iPhony 6s a 6s Plus a také Apple Watch.

Žaloba ale ani tak nemíří na displeje samotné, které umí rozeznat sílu stisku, jako na haptickou odezvu, o kterou se stará speciální taptic engine, ukrytý uvnitř iPhonů a Apple Watch. Stejnou technologii totiž společnost Immersion využívá u svých zdravotnických zařízeních nebo herních přístrojích, a tak se jí pochopitelně nelíbí, že ji začal využívat i Apple.

Podle Immersion porušil Apple celkem 3 patenty, a to konkrétně „Haptic Feedback System with Stored Effects“, „Method and Apparatus for Providing Tactile Sensations“ a „Interactivity Model for Shared Feedback on Mobile Devices“. Immersion v současnosti vlastní nebo si nechává schválit už přes 2100 patentů, které jsou používány ve více než třech miliardách zařízeních po celém světě.

Kromě Applu žaluje Immersion také amerického operátora AT&T. Zatím ale není zcela jasné, jaké patenty operátor porušil a pokud by měla žaloba souviset se smartphony a chytrými hodinkami od Applu, tak by musel Immersion žalovat mnohem více prodejců, než jen AT&T.

3D Touch iPhone 6s in hand

*zdroj: Macrumors, Connect

Dnes nejčtenější

.