Zavřít reklamu

V polovině března tohoto roku jsme se dozvěděli, že vývojáři her a aplikací pro iOS, Android a Nintendo Switch budou moci využívat SDK Xbox Live. Půjde tak o možnost přidání achievementů, Gamerscore, seznamů přátel a dalších funkcí ze služby Xbox Live, kterou tímto Microsoft uvolnil. Doposud jsme znali pouze tyto obecné informace, ale nyní Microsoft představil seznam prvních her, které se této podpory dočkají.

Hry ze série Asphalt jsou mezi prvními podporovanými

Učinil tak ve spolupráci s herním studiem Gameloft, jehož hry zná snad každý. Prvními hrami s podporou Xbox Live tak budou Asphalt 8: Airborne, Asphalt 9: Legends a Dragon Mania Legends. Hráči těchto titulů se tak po updatu budou moci přihlásit na svůj Xbox Live účet a začít se sbíráním achievementů, komunikovat s přáteli a bojovat o přední příčky v Xbox leaderboardech.

Někteří jistě uvítají právě možnost sbírat trofeje, která pro ně bude znamenat novou výzvu v titulu, který už hrají nějakou dobu. Nejvíce by však mohli hráči ocenit právě přítomnost friend listu a díky tomu i jednoduššího matchmakingu přímo se svými kamarády. Implementování všech funkcí Xbox Live do těchto tří mobilních her je pro Microfost jistě velkým krokem kupředu, nicméně stále se jedná pouze o pár titulů a k velkému rozšíření služby tak zatím nedochází.

Je možné, že se jedná o první vlaštovky a nyní se podobných zpráv dočkáme častěji. Je nějaká hra na iOS, u které byste funkce Xbox Live uvítali?

xbox live fb

Dnes nejčtenější

.