Zavřít reklamu

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak se vlastně dá dostat k práci v Applu? Vsadím se, že určitě ano. Na mnohé pozice je samozřejmě potřeba vysoká kvalifikace, praxe či splnění dalších atributů. Jsou ale i posty, na které se dostanete s trochou nadsázky i tak, že několik let veřejně kritizujete Facebook.

Applu se před pár dny povedlo do svých řad přivést Sandyho Parakilase. Zdá se vám toto jméno povědomé? Není divu. V zahraničí se proslavil především svou ostrou veřejnou kritikou Facebooku, ve kterém paradoxně do roku 2012 pracoval. Od té doby na něm však nenechá niť suchou zejména kvůli jeho nedostatečné ochraně osobních údajů uživatelů, na kterou v minulých měsících několikrát tvrdě doplatil. Ani když ve Facebooku pracoval se však údajně nebál jít pro ostřejší slovo daleko a nejednou ve společnosti řekl, že soukromí uživatelů tam nikdo příliš vážně nebere. Jedná se tedy o člověka, který je pro práci v Applu jako stvořený. Uctívá totiž tytéž zásady jako kalifornský gigant. 

Sandyho novým domovem se stane Apple Park. Takto úžasně to v něm vypadá: 

Sandy by měl v Applu zastávat pozici pro produktového manažera bezpečnostního týmu a jeho hlavní náplní práce má být zjednodušeně řečeno hlídat to, aby všechny nové produkty byly stoprocentně spolehlivé v otázce ochrany soukromí uživatelů. Detailnější popis jeho pozice bohužel k dispozici není a velmi pravděpodobně ani nebude. Samotný Apple totiž jeho příchod ani neoznámil a nedá se očekávat, že by o svých interních postupech v budoucnu hovořil jakkoliv otevřeněji. 

Apple Park

Dnes nejčtenější

.