Zavřít reklamu

Již v pondělí by měl Apple představit novou verzi mobilního operačního systému iOS. V nové, tentokrát již osmé verzi iOS se dočkáme především kosmetických úprav a dalšího zjednodušení systému. Mezi největší novinky by však měly patřit nové aplikace v čele s aplikací Healthbook, které budou sekundovat další nové aplikace TextEdit, Preview a Tips. Nyní však magazín The financial Times přináší informace o tom, že Apple pracuje na další nové aplikaci, která by měla být součástí iOS.

Podle The financial Times Apple vyvíjí aplikaci, která sjednotí ovládání domácích spotřebičů, zabezpečovacích systémů a dalších inteligentních součástí domácnosti, jako jsou například žárovky Philips Hue. Apple se snaží vyvinout platformu, která nejen že sjednotí veškeré ovládání do jediné aplikace, ale dokáže také nabídnout další přidané hodnoty, mezi které budou patřit vychytávky typu automatického rozsvícení světel v momentě, kdy uživatel vstoupí do svého domu.

Celý program by měl být podobný tomu, pod kterým se dnes vyrábí produkty určené přímo pro iPhone nebo iPod. Certifikované produkty z tohoto programu pak nesou označení Made for iPhone, respektive Made for iPod. V tomto programu pak Apple nebude rozlišovat výrobky, ale produkty, které ponesou toto logo a certifikát budou kompatibilní s aplikací a celou platformou Applu pro ovládání domácnosti bez ohledu na to, zda je vyrábí LG, Philips nebo kdokoli jiný. Apple certifikací zaručí možnost ovládání daného produktu a jeho využití pomocí aplikace.

Podle informací od The financial Times by měl Apple představit platformu a aplikaci jako součást iOS 8, tedy již příští týden na World Wide Developers Conference, tedy na WWDC 2014. Zda tomu tak skutečně bude, se dozvíme již příští pondělí v 19:00.

iPhone_5s_dock

*Zdroj: placený článek Financial Times přes 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.