Zavřít reklamu

Společnost Philips dnes představila nový LED osvětlovací systém, který je řízení pomocí iOS zařízení. Pomocí svého mobilního telefonu iPhone, tabletu iPad nebo multimediálního přehrávače iPod touch můžete nastavit na jednotlivých LED žárovkách téměř jakoukoli barvu, kterou má daná žárovka svítit nebo přizpůsobit intenzitu osvětlení. Během několika minut lze zcela změnit odstín osvětlení a z například z bledě modré se dostat na rudě červenou barvu s tím, že regulace intenzity je samozřejmostí.

Součástí iOS aplikace je také možnost nastavit kdy se mají jednotlivé žárovičky rozsvítit. V budoucnu chce jít Philips ještě dál a nabídnout zajímavé řešení, kdy se budou světla regulovat přímo pomocí polohy iOS zařízení. To znamená, že pokud například přejdete s iPhonem z kuchyně do obývacího pokoje, automaticky se rozsvítí obývací pokoj a zhasne kuchyň. Žárovky se prodávají za 199$, za které získáte tři LED žárovky a Wireless Link, což je v podstatě dálkové ovládání osvětlení, které je dále přes Wi-Fi připojeno k iOS zařízení se speciální aplikací společnosti Philips.

Apple s Philipsem mi tak připadají v této oblasti jako levná a velmi zajímavá alternativa k systémům které nabízí například společnost Bang & Olufsen, jejíž systémy umožňují taktéž pomocí dálkového ovládání nebo iOS aplikace automaticky nastavovat světla v domě. Rozhodně se jedná o zajímavou alternativu pro každého, kdo si chce v domácnosti užít co nejvíce pohodlí, ale zároveň se mu nechce investovat do takzvaného inteligentního domu.

Dnes nejčtenější

.