Zavřít reklamu

Airpods iconInternetová verze magazínu Forbes s odvoláním na své dobře informované zdroje tvrdí, že Apple pracuje na bezdrátových sluchátkách s vlastním Bluetooth čipem, který by měl nabídnout výrazně delší životnost baterie, než kterou nabízí současné verze Bluetooth. Forbes tvrdí, že Apple několik posledních let pracuje na vlastním Bluetooth čipu, který je navržen tak, aby řešil problémy se životností baterie, která trápí současné bluetooth sluchátka.

Čip by měl být založen na základech technologie vyvinuté společností Passif Semiconductor, kterou v roce 2013 Apple odkoupil. Apple chtěl podle Forbesu přijít s vlastními sluchátky s touto technologií již v roce 2015, ovšem problém s výkonem čipu nakonec jejich představení oddálil. Apple funguje na jednoduchém přincipu, pokud něco nefunguje na 100% nefunguje to vůbec a lidem to ukazovat nebudou.

Letos se však podařilo udělat v práci na čipu průlom a sluchátka by se mohla skutečně objevit na trhu. Baterie by měla vydržet mnohem déle než u současných bluetooth peckových sluchátek a pouzdro ve kterém by se sluchátka měla přenášet by samo sloužilo jako jejich nabíječka, což by životnost ještě prodloužilo.

Nesmíme zpaomínat na fakt, že Apple letos s největší pravděpodobností uvede na trh svůj vůbec první telefon bez 3,5mm jack konektoru a podobná sluchátka by se mu více než hodila. Je tedy otázkou, zda právě iPhone 7 nebude tím prvním telefonem Applu, který se bude dodávat i se speciálními sluchátky s upraveným Bluetooth čipem a extrémní výdrží baterie.

Apple Earpods sluchatka

Zdroj: forbes.com

Dnes nejčtenější

.