Zavřít reklamu

Když vloni Apple představil iPhone X s výřezem v displeji, vyvolal jím ve světě rozporuplné reakce. Zatímco jedni označovali výřez za perfektní designový prvek, druzí jej naopak tvrdě kritizovali a tvrdili o něm, že je to největší přešlap Applu v historii iPhonů. Samotný Apple se pak samozřejmě řadil k příznivcům výřezu, což ostatně dokazoval například v rámci propagace produktu, kdy jej ještě více zvýrazňoval pomocí pestrobarevných tapet, díky kterým mohl ještě více vyniknout. Nicméně rok se s rokem sešel a Apple svůj výřez u iPhonů XS na produktových fotkách naopak důmyslně ukrývá pomocí tapet, které jsou u novinek exkluzivní. Právě kvůli těm se však kalifornský gigant octne před soudem. 

Že je Amerika zemí mnoha možností jsme si díky několika netradičním žalobám z minulých měsíců už patřičně potvrdili a ani dnešek tento fakt nevyvrátí. U soudu tam totiž přistála poměrně úsměvná žaloba na Apple kvůli klamání spotřebitele, které podle prováděl právě přes ukrytí výřezu  černou tapetou nových iPhonech XS a XS Max. Poškození, kterých je hned několik, si tak u soudu stěžují na to, že při koupi nového iPhonu o výřezu nevěděli a tudíž se nyní cítí poškození. 

Tyto produktové fotky mají údajně zákazníka zmást. Výřez na nich totiž není vidět: 

Důmyslně ukrytý výřez, který má nezkušené kupce zmást, však není to jediné, za co by měl podle žalobců Apple pykat. V žalobě též tvrdí, že kalifornský gigant záměrně uvádí v technických specifikacích telefonu špatný počet pixelů displeje, který je výrazně vyšší než v reálu. Apple podle žalobců absolutně nebere v potaz absenci pixelů v zaoblených rozích a v místě výřezu, jelikož kalkuluje se standardním obdélníkovým tvarem displeje. 

Jelikož přistála žaloba u soudu jen před pár dny, na její výsledek si budeme muset počkat. Podobné pokusy jsou však zpravidla soudy smeteny ze stolu, jelikož je z nich více než jasné, že jsou podávány s účelem obohatit se na úspěšné společnosti. Na druhou stranu jsme však již v minulosti byli párkrát svědky, že soud rozhodl i v neprospěch Applu, který vypočítavým žalobcům miliony dolarů nakonec vyplácet musel. 

iphone x fb

Dnes nejčtenější

.