Zavřít reklamu

Jednou z novinek loňského iPhonu X, která rozpoutala mezi fanoušky Applu vlnu debat, je bezpochyby horní výřez v displeji. Ten je totiž mnohými z nich označován za velmi povedený designový prvek, jinými však za nevzhledný nedodělek, kterému se měl Apple stůj co stůj vyhnout. Právě druhý tábor by však mohl již příští rok zajásat. Podle čerstvé zprávy z Jižní Korei je totiž rozhodnut Apple v budoucích iPhonech výřez odstranit, u letošních jej pak zmenší.

Korejské zdroje tvrdí, že Apple pracuje na novém designu iPhonu, který by měl představit již v roce 2019. Hlavní změnou by pak měla být právě absence horního výřezu, díky čemuž by tak mohl displej zaplnit skutečně celou přední stranu. Veškeré senzory, které nyní výřez ukrývá, by pak prý implementoval přímo do displeje. Podle portálu ETNews, který tuto zprávu zveřejnil, už Apple dokonce několik dodavatelů oslovil a se svým plánem je seznámil. Detaily však samozřejmě neznáme.

V tuto chvíli je poměrně těžké říci, zda se Applu tento husarský kousek podaří či nikoliv. Faktem však je, že se v minulých měsících objevilo opravdu spoustu patentů, které naznačovaly, že bychom se něčeho podobného mohli u smartphonů skutečně dočkat. S implementací senzorů přímo do displeje přišel ve svém patentu nedávno i jihokorejský Samsung, který se však zatím k ostrému nasazení do svého telefonu neodvážil. Není se však čemu divit. Podle informací některých zahraničních webů je technologie, která by tuto novinku umožnila, ještě v plenkách a nedá se úplně očekávat, že se světu představí už v příštím roce.

I letos se dočkáme zajímavé úpravy 

Odstranění výřezů u iPhonů pro rok 2019 však není to jediné, co Korejci prozradili. I letošní iPhony totiž projdou podle nich změnou designu. U všech tří letošních modelů totiž prý Apple zúží rámečky kolem displeje a o něco málo zmenší i horní výřez v displeji. Díky tomu by se tak mohl displej letošních iPhonů zase o něco málo zvětšit.

Nechme se tedy překvapit, zda jsou dnešní zprávy pravdivé či nikoliv a zda se skutečně v příštím roce dočkáme iPhonu bez horního výřezu. I jeho zmenšení v letošních modelech by však mnoho uživatelů přivítalo všemi deseti..

iPhone-XI-Concept-Images-iDrop-News-2

Dnes nejčtenější

.