Zavřít reklamu

Apple si drží dlouhodobě nejvyšší příčky v různých průzkumech týkajících se spokojenosti zákazníků a celkové oblíbenosti. Své prvenství letos obhájil i v průzkumu Amerického indexu spokojenosti zákazníků, který byl vytvořen výzkumníky Národního centra pro výzkum kvality na michiganské univerzitě. Jeho pracovníci osloví ročně asi 250 000 zákazníků, aby se dotázali na jejich spokojenost s výrobky a službami, které denně používají.

Z průzkumu na rok 2018 vyšlo najevo, že Macy a iPady vedou na poli oblíbenosti počítačů a tabletů. Apple získal na škále 0 až 100 skóre 83 bodů a nechal za sebou společnosti jako Amazon, Samsung, HP, Lenovo nebo třeba ASUS. Nejvyšší hodnocení výše zmíněných produktů Apple získal díky spokojenosti zákazníků z celkového návrhu zařízení, funkcím a dostupným aplikacím. Zajímavé jistě je, že Apple dokázal získat nejvyšší skóre i přes očekávání, že ještě v tomhle roce představí jak nové Macy, tak iPady s technologií FaceID a úzkými rámečky.

Koncept bezrámečkového iPadu:

Těsně za Applem se v tabletové kategorii s 82 body umístila společnost Amazon, jejíž tablety jsou u zákazníků oblíbené díky designu, snadné obsluze a kvalitě zvuku a grafiky. Stejného hodnocení dosáhl i Samsung, v porovnání s Applem to ale u zákazníků velkým rozdílem prohrál na poli operačního systému , předinstalovaných aplikací a ukládání dat. Osobní počítače pak získaly v průzkumu 77 bodů. Kategorie smartphonů se zrušila v roce 2014, kdy respondenti byli se smartphony napříč všemi značkami celkově velmi spokojeni.

macbook fb

 

Dnes nejčtenější

.