Zavřít reklamu

Apple se o technologii rozšířené či virtuální reality zajímá poslední dobou čím dál více. Nedávno jsme se například dozvěděli, že tato kalifornská společnost koupila firmu zabývající se výrobou čoček pro headsety na virtuální a rozšířenou realitu. A nyní přicházejí další náznaky, které snahu Applu o naskočení do tohoto odvětví potvrzují.

Server Thinknum totiž zjistil, že spojení „AR Application“ se objevuje v čím dál více nabídkách pracovních pozic právě pro Apple. Už 11. srpna se objevilo na oficiálních stránkách společnosti několik nabídek na pozice týkající se AR (AR = rozšířená realita), jak můžete vidět v galerii. Vypadá to tedy, že Apple skládá nový tým, který se bude zabývat přímo touto technologií. Navíc v jedné nabídce, která je primárně zaměřena na Apple Mapy, je také zmínka o znalosti rozšířené reality, a tak se začíná spekulovat o možnosti zapojení této technologie i do map, které Apple momentálně přepracovává.

Nabídky pracovních pozic potvrzují práci na AR:

Další nabídka na pozici inženýra iOS/macOS z června také prozrazuje zajímavé informace. Vypadá to, že v tomto případě se jedná o celkem obecný popis pracovní pozice, která se netýká nějakého konkrétního týmu. Apple tím chce zřejmě nalákat co nejšikovnější potenciální pracovníky se znalostí architektury pro iOS a macOS a mají kreativního ducha.  Navíc pod položkou „Další požadavky“ je opět zmíněna „znalost API Map a polohových údajů“, ale také „znalost API augmentované reality“.

Ze všech těchto náznaků je více než jasné, že Apple se o rozšířenou realitu zajímá. A při těchto nejnovějších informacích o mapách se jeví jako opravdu zajímavý nápad představit „chytré brýle“, které budou mít možnost zobrazit právě mapy v nějaké podobě rozšířené reality.

apple-maps-drone-fb

Dnes nejčtenější

.