Zavřít reklamu

U technologických gigantů je naprosto normální, že si najímají schopné studenty přímo z univerzit. Tímto si své potenciální zaměstnance patřičně vychovají a obě strany si přijdou dá se říci k dobru. V poslední době se však společnosti jako Apple začaly zaměřovat na něco doposud nezvyklého – biology, kteří se zabývají studiem chování zvířat. Ale proč?

Koncept Apple Glass od iDropNews:

Jako nejlepší příklad si můžeme uvést biology z Harvardu, kteří se zabývali studiem geneticky upravené myši jménem Jaguar. Tu totiž vycvičili pro hraní videoher pomocí speciálního zařízení, u kterého myš hrála za pomocí své pravé tlapky. Během Jaguárova hraní totiž vědci snímali aktivitu jeho mozku, z čehož získali velmi cenné informace, které mohou pomoct s vývojem umělé inteligence. Díky tomu, že tito biologové získali informace o tom, jak se myši dokáží něco naučit, mohou tyto poznatky přenést i do virtuálního světa a učit tak i naše počítače. Další výzkumy se týkaly například zpěvných ptáků. U nich se vědci pro změnu zaměřili na schopnost vydávat jiné zvuky, přičemž data z následné analýzy mohly být použity opět k učení počítačů. Díky tomuto kroku jsme schopni učit hlasové asistenty jiným jazykům, což může pomoct například naší jablečné Siri.

Veškeré tyto kroky dávají absolutní smysl a mohou posunout lidstvo opět o krok vpřed. Apple by díky těmto nově najatým zaměstnancům mohl výrazně posílit na poli umělé inteligence a strojového učení, díky čemuž by mohl ovlivnit například již zmiňovanou Siri, a nebo chystaný projekt autonomního vozidla Titan. Auta by posléze mohly řekněme lidštěji rozhodovat o následných krocích a stát se tak co nejvíce bezpečnými. Musíme uznat, že žijeme v zajímavé době a rozhodně se má lidstvo ještě s čím ukázat.

Tim Cook smich

Dnes nejčtenější

.