Zavřít reklamu

Na nedávné keynote Applu mnozí z nás očekávali krom představení nové generace iPadu Pro, MacBooku Air či Macu mini i příchod druhé generace veleoblíbených bezdrátových sluchátek AirPods. Na těch totiž Apple podle mnoha zdrojů usilovně pracuje, aby je mohl světu představit co nejdříve. I přes předpovědi nejlepších světových analytiků v čele s Ming-Chi Kuem k tomu však zatím nedošlo. Podle čerstvé zprávy portálu MySmartPrice to však vypadá, že od něj přeci jen příliš daleko nejsme. 

Výše zmíněnému portálu se podařilo v databázi Bluetooth SIG narazit na velmi čerstvý zápis, ve kterém figurují sluchátka AirPods. Ty se v databázi objevila teprve před čtyřmi dny a nesou označení A2031 a A2032. Právě toto označení však vzbuzuje podezření, že se jedná o novou generaci AirPods. Stará verze totiž nese označení A1523.

Apple-A2031-Bluetooth-SIG

Dalším důkazem, který svědčí o tom, že se v databází objevila druhá generace AirPods, je podpora Bluetooth 5.0, kterou se též nynější AirPody pochlubit nemohou. První generace jablečných sluchátek totiž nabízí “jen” Bluetooth 4.2. Díky nové verze Bluetoothu bychom si měli u druhé generace AirPods užít výrazně delší dosah spolu s nižší spotřebou energie připojení. 

Apple bude nejspíš nové AirPods přibalovat s touto bezdrátově nabíjecí krabičkou:

Těžko v tuto chvíli říci, kdy se vydání nové generace jablečných sluchátek dočkáme. Jelikož na ně však čeká obrovské množství fanoušků, dá se očekávat, že je Apple představí se vší parádou na některé ze svých budoucích keynote v příštím roce. V úvahu by sice mohlo připadat i představení skrze tiskovou zprávu, vzhledem k důležitosti produktu se nám ale zdá podobný krok jako poměrně nereálný.

Apple AirPods FB

Dnes nejčtenější

.