Zavřít reklamu

V lednu jsme vás informovali o tom, že Apple oznámil dodavatelům komponentů pro iPhone X, že mění plány a v průběhu prvního čtvrtletí letošního roku snižuje výrobu vlajkové lodi na polovinu. Včera server Nikkei zveřejnil další zprávu potvrzující, že cupertinská společnost v prvním kvartálu letošního roku skutečně vyrobí namísto původně plánovaných 40 milionů iPhonů X pouze 20 milionů.

Tato zpráva zaskočila podle dostupných informací i dodavatele OLED displejů pro iPhony X, jihokorejský Samsung. Ten nejprve zrychlil výrobu OLED panelů, aby uspokojil poptávku po iPhonu X, nicméně se změnami nepočítal, a tak má nyní přebytek OLED displejů. Jen ho se však snížení výroby nedotklo.

S ohledem na tyto zprávy se totiž začínají mnozí investoři budoucnosti Applu obávat. Akcie jablečného giganta tak v posledních dnech solidně propadly. Analytici už dříve naznačili, že poptávka po iPhonu X je nižší, než se původně očekávalo, což se už několikrát projevilo také na ceně akcií.

Přitom legendární investor Warren Buffet, jemuž se začalo díky jeho neuvěřitelně přesným prognózám říkat Věštec z Omahy, věří kalifornské společnosti čím dál víc. Jeho investiční společnost Berkshire Hathaway se rozhodla nedávno koupit další akcie Applu, do čehož by se samozřejmě v případě rizika v žádném případě nepustila. Tak či tak je ale poměrně zajímavé, jak dokáží zvěsti, které se po světě nesou, akciemi Applu zahýbat.

iphone x zprávy

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.