Zavřít reklamu

Analytik Brian White ze společnosti Topeka Capital Markets se v minulých dnech vyjádřil k připravovanému iPhonu 5 na základě zpráv, které získal během své nedávné cesty do Číny. Nový iPhone by měl být doposud největším updatem jablečného telefonu a měl by nabídnout výrazné změny designu oproti současnému iPhonu 4/4S. Vzhledem k tomu, jakých změn se iPhone dočká, lze jistě čekat i velmi pozitivní přijetí u veřejnosti a investorů, s čímž se pojí i určitý nárůst akcií. Podle Whita nový iPhone akcie kalifornského giganta dotáhne až na mýtickou hodnotu $1001 za kus do konce letošního roku.

“Během mé cesty jsem se setkal se spousty dodavatelů součástek. Z mého pohledu půjde o dosavadně nejvýraznější update iPhonu, který Apple kdy představil. Telefon dostane 4” displej a zcela nový, elegantní unibody design.”

iPhone 4S v minulém kvartálu vyšvihl akcie do zcela nových úrovní. Apple prodal závratných 37 milionů iPhonů, ale White očekává, že další generace zcela pokoří dosavadní rekordy.

“iPhone 5 bude mít obrovské dopady na prosincové tržby společnosti a je jisté, že pokoří všechny hodnoty nastavené iPhonem 4S. Díky tomu se tak akcie jistě vyšplhají na magickou hranici tisíc dolarů za kus.”

Nová generace populárního telefonu se objeví pravděpodobně na podzim, popřípadě koncem tohoto roku a měla by se dočkat spousty změn-kromě většího displeje a nového designu se velmi často mluví i o podpoře LTE sítí a NFC. Největším konkurentem mu bude nejspíše nový Galaxy S III, který Samsung vpustí na trh ve stejnou dobu jako Apple svůj iPhone.

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.