Zavřít reklamu

Legendární investor Warren Buffett, kterému se v minulosti začalo díky jeho neuvěřitelně přesným prognózám přezdívat Věštec z Omahy, se v minulých měsících nechal již několikrát slyšet, že jablečné společnosti velmi věří a její budoucnost vidí i nadále růžově. Svá slova pak podle zpráv serveru CNBC ve čtvrtém čtvrtletí minulého roku potvrdil velkým nákupem akcií Applu.

Redaktoři z již zmíněného serveru od komise pro cenné papíry zjistili, že se Warren Buffett, respektive jeho investiční společnost Berkshire Hathaway, rozhodl koupit další akcie kalifornského giganta, díky čemuž jich nyní vlastní asi 165 milionů akcií v celkové hodnotě 28 miliard dolarů. Značnou část peněz na nákup akcií pak Buffett získal prodejem většiny akcií konkurenční společnosti IBM, které už podle svého vyjádření z minulého roku zase tolik nevěří. Respektive, věří jí, jen je její pozice v porovnání s Applem daleko méně přiznivá.

“IBM je velmi silnou společností. Má však ale i velmi silné konkurenty,” řekl CNBC minulý rok Buffett. I kvůli tomu je tak zisk z této společnosti daleko nejistější než ten od Applu. Jablečná společnost je totiž ve svém odvětví světovým fenoménem a její hvězda navíc dále stoupá. Naskočit do tohoto rozjetého vlaku je tak pro investory velké lákadlo, protože se jejich peníze s téměř stoprocentní jistotou zúročí.

Velká investice Warrena Buffetta tak nejspíše potvrzuje, že není finanční rozkvět Applu z minulých let jen náhodou a v následujících letech můžeme očekávat jeho strmý vzestup vzhůru. Snad se tedy tento scénář skutečně naplní a Apple nám představí produkty, které ho ke skvělým ziskům katapultují. Ostatně, prvním výrazným milníkem by měl být letošní 6,1” LCD model iPhonu, který se má stát podle mnoha světových analytiků obrovským hitem. Nechme se však překvapit.

Warren Buffett fb

Dnes nejčtenější

.