Zavřít reklamu

Ještě na konci ledna jsme vás informovali o tom, že Apple oznámil svým dodavatelům komponentů, že mění své plány a v průběhu prvního čtvrtletí letošního roku snižuje výrobu iPhonu X na polovinu, což rozhodně nepotěšilo jihokorejského giganta Samsung, který pro iPhone X dodává OLED panely. Podle serveru Nikkei společnost Samsung původně zrychlila výrobu, aby uspokojila poptávku po iPhonu X, nicméně momentálně má přebytek OLED panelů, protože Apple údajně snižuje objem výroby.

Samsung údajně doufal, že bude mimo Applu dodávat OLED panely i ostatním výrobců smartphonů, ovšem situace je trochu jiná. Ostatní společnosti zůstaly u LCD displejů, protože OLED panely jsou příliš drahé, což je podepisuje hlavně na čínském trhu.

Samsung navíc na čínském trhu čelí velké konkurenci, protože se spousta čínských značek pouští do výroby OLED displejů, čímž vyvíjí tlak na Samsung, aby snížil ceny.

Pokud jde konkrétně o Apple, server Nikkei tvrdí, že cupertinská společnost snížila v tomto čtvrtletí výrobu iPhonu X z plánovaných 40 milionů na polovinu, což znamená, že Samsung má přebytek OLED panelů a nemá nikoho, kdo by je koupil.

Pro Samsung není ani dobrá zpráva, že Apple bude odebírat OLED panely nejen od něj, ale také od LG, do jehož výrobních linek před několika měsíci investoval. Spekulace naznačují, že v letošním roce bude 6,5palcový iPhone disponovat OLED displejem právě od LG, a tím jablečná společnost sníží závislost na Samsungu.

iPhone x fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.