Zavřít reklamu

V letošním roce chce OLED panely Applu dodávat hned několik společností. V loňském roce byl Samsung jediným dodavatelem OLED displejů pro iPhone X, neboť jako jediný splňoval přísné podmínky cupertinské společnosti a nabízel dostatečnou výrobní kapacitu, ovšem v letošním roce by se měl dodavatelský řetězec rozšířit. V červenci jsme vás informovali o tom, že Apple investoval 2,6 miliardy dolarů do nového závodu společnosti LG Display, přičemž investice by mu měla zajistit, že všechny OLED panely vyráběné v dané továrně budou dodávány výhradně jemu. Ale do hry nyní vstupují i další firmy.

LG Display údajně dodá OLED panely už pro letošní modely. Očekává se, že v září Apple představí opět tři iPhony, nicméně pouze dva budou mít OLED displej, a to konkrétně 5,8palcový a 6,5palcový. LG Display by měl dodávat 6,5palcové OLED panely, zatímco Samsung 5,8palcové.

Smlouvu s Applem na dodávku OLED displejů se snaží získat i další firmy, a to konkrétně Sharp a Japan Display. Obě uvedené společnosti by se chtěly do dodavatelského řetězce jablečného giganta dostat už v druhém čtvrtletí letošního roku.

Stále více asijských dodavatelů investuje do výrobních linek pro OLED displeje. V současné době jich je celkem 13, avšak v budoucnosti by mělo číslo ještě růst, a to z toho důvodu, že se bude zvyšovat poptávka po OLED panelech, neboť na ně budou přecházet i další výrobci chytrých telefonů.

iPhone X Plus concept FB

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.