Zavřít reklamu

Easter eggs, tedy vtípky, které nám čas od času nechávají ve svých pracích například vývojáři počítačových her či tvůrci filmů, o mobilních aplikacích až tak často nepotkáváme. Tím spíš v aplikacích od samotného Applu. Jelikož se však blíží Vánoce, menšímu vtípku ve své aplikaci se neubránili ani oni.

Máte ve svém telefonu nainstalovanou aplikaci Apple Store? Pak si ji spusťte a do pole pro vyhledávání napište “let it snow”. Již podle hledaného výrazu vám je nejspíš jasné, že se v aplikaci rozpadá sníh. Ten vám pak bude následně padat i při prohlížení různých produktů a dotvářet tak vcelku pěknou vánoční atmosféru.

Jak jsem již psal v úvodním odstavci, podobné žertíky nejsou u vývojářů Applu ničím typickým a je možné, že se podobného vylepšení zas pěkně dlouho nedočkáme. Každopádně se ale jedná o pěkný počin a prohlížení aplikace Apple Store vcelku zpříjemní. Na druhou stranu se však nedokážu ubránit dojmu, že je to ve světle nedoladěného systému iOS a chyb, které se v něm objevily opravdová zbytečnost a mnozí jableční uživatelé budou brát tuto funkci spíše jako výsměch než pěkný bonus ze strany Applu. Ostatně, jako červený hadr na býka fungovalo i přidání nových emoji místo výrazného vylepšení systému. Pravdou však je, že do toho, jak celý proces vývoje iOS a jeho následného dodělávání funguje, nikdo zcela přesně nevidíme a nebylo by zřejmě úplně vhodné házet veškeré vývojářské týmy do jednoho pytle.

iphone x winter

Dnes nejčtenější

.