Zavřít reklamu

Je tomu jen pár týdnů, co jsme vás informovali o přerozdělená marketingových týmů Applu, které se mají nyní primárně soustředit na propagaci nových iPhonů. Jak se však zdá, marketingové oddělení nasadilo nový propagační model i na několik ostatních věcí, kterým dělá reklamu pro Apple neobvyklým způsobem. 

V posledních čtyřech týdnech začali mnozí uživatelé z celého světa poukazovat na notifikace, které jim Apple zasílá skrze své aplikace Apple Music či Apple Store. Tyto notifikace propagovaly jak iPhone XR, tak v posledních týdnech i vstup Apple Music na chytrý reproduktor Amazon Alexa či zvýhodněnou cenu na HomePod při nákupu Apple Music. Uživatelé jablečných produktů se ale dočkali například i notifikace na nové díly pořadu Carpool Karaoke.

Vlastní notifikace se dočkal i iPhone XR:

Jelikož se Apple v minulosti k zasílání notifikací takřka nevyužíval, je zaslání hned čtyř oznámení v rozmezí pár týdnů relativně zajímavé – tím spíš, když se v některých případech nejednalo o nic příliš důležitého. Například notifikace na jablečný pořad dorazily podle dostupných informací i na telefony uživatelů, kteří jej vůbec nesledují, což pro ně může být poměrně otravné. 

Těžko v tuto chvíli říci, zda se Apple rozhodl notifikace rozesílat intenzivněji jen kvůli blížícím se Vánocům ve snaze maximalizovat prodeje, či skutečně “najel” na novou propagační strategii, které se bude držet i v průběhu celého příštího roku. Tak či tak by ale bylo alespoň dle ohlasů ze zahraničí toto počínání vysvětlit, jelikož by jej mohli někteří akcionáři chápat jako signalizaci špatných prodejů, na což by mohli reagovat prodejem svých akcií. Moudřejší však budeme až po pár dalších týdnech. Nás tak může těšit alespoň to, že se nás notifikace kvůli mizivému množství akcí pořádaných na našem území příliš dotýkat nebudou.

28956-45996-181218-AppleMusic-l

Dnes nejčtenější

.