Zavřít reklamu

Letošním iPhonům se předpovídalo mnoho věcí, jen ne nízké prodeje. Právě s těmi se však musí Apple dle všeho prakticky od jejich vstupu na trh potýkat, což potvrzují i mnozí analytici, kteří se právě na sledování trhu se smartphony zaměřují. S novými informacemi se pak dnes rozhodl pochlubit i Ming-Chi Kuo.

V prvním kvartálu příštího roku by se dle něj mělo prodat 38 až 42 milionů kusů, přičemž předpověď pro stejné období roku 2018 byla 50 milionů kusů. Kuo sice poukazuje na vyšší poptávku po starších modelech, nejčastěji po iPhone 7 a 8, ta však bohužel nemůže dorovnat ztráty na prodejích jejich vlajkové lodě. V posledních týdnech můžeme vidět Apple silně „tlačit na pilu“ v oblasti marketingu, což i dle Kua naznačuje jistý neúspěch letošních modelů. Podle analytika však nebude příští rok dobrý ani jako celek. Zatímco letošní prodeje činí něco okolo 210 milionů prodaných kusů, v příštím roce by měl Apple prodat zhruba 184 až 194 milionů.

S velkým propadem se bohužel setkal iPhone XR

Kuo se ve své dnešní zprávě podrobněji zaměřil i na iPhone XR, kterému nadále předpovídá ne příliš dobrou budoucnost. Pro první kvartál roku 2019 snížil počet z původních 20 až 25 milionů prodaných kusů, se kterým dříve kalkuloval,  na 15 až 20 milionů kusů. Ve finále se však nižší příjmy z prodeje iPhonů nedotknou ani tolik kalifornského giganta, jako společností v dodavatelském řetězci. Bohužel přesná čísla se pravděpodobně nikdy nedozvíme, jelikož Apple čísla svých prodejů nadále nehodlá zveřejňovat. Kvůli tomu se musíme spoléhat pouze na analytiky, jejichž odhady mohou být značně zkreslené.

kuo-iphone-analyza-predpoved

Dnes nejčtenější

.