Zavřít reklamu

Asi každý, kdo někdy něco reklamoval u Applu, už dnes ví, že v případě výměny kus za kus mu společnost nedá zcela nové zařízení, ale repasované – nové šasi se starými vnitřnostmi. Je pochopitelné, že tento krok se většině zákazníkům nelíbí, ovšem kolikrát jen mávnou rukou a používají kousek, který dostali. Nizozemka ale Apple kvůli podobné výměně nedávno hnala k soudu, který jí nyní dal za pravdu.

Pokud reklamujete zařízení krátce poté, co se začne prodávat, dostanete v drtivé většině případů zcela nový kus. Jestliže ale pošlete iPhone nebo iPad na reklamaci po delší době, dostanete v případě výměny s velkou pravděpodobností repas. Podobný případ se stal ženě z Nizozemka, která si zakoupila iPad Air 2 s AppleCare. S tabletem ale po čtyřech měsících používaní začala mít problémy při snaze připojit se na Wi-Fi. Svůj téměř nový iPad tedy reklamovala, přičemž Apple jí výměnou dal na první pohled nový kus, jednalo se však o renovované zařízení.

Apple ale uvedl, že renovovaný model odpovídá stejným výrobním a kontrolním standardům jako nové zařízení. Žena ovšem odmítla náhražku přijmout, a tak se celý problém dostal až k soudu. Soudce však nyní rozhodl, že nové zařízení musí být v případě reklamace vyměněno opět za zcela nový kus. Pokud si ale zákazník zakoupí repasovaný kus a reklamuje jej, pak může dostat opět repasovaný kousek. Soud ještě nařídil, že Apple musí za každý den, kdy bude žena bez iPadu, zaplatit 100 euro (2 700 Kč).

Podobný případ řešil Apple už před nedávném. Tehdy se ale bránil, že mezi repasovaným a renovovaným kusem je velký rozdíl. Renovovaný model je sice také osazen použitými komponenty, ale ty se do zařízení instalují, jako kdyby byly nové a tudíž se i stejně testují. Repasované kusy kontrolním standardům nepodléhají.

New iPad all colors FB

zdroj: cultofmac

 

 

Dnes nejčtenější

.