Zavřít reklamu

Včera ve večerních hodinách vypustil Apple trochu nečekaně mezi vývojáře a testery čtvrtou a s největší pravděpodobností již finální (veřejnou) beta verzi iOS 11.1. Vzhledem k velikosti aktualizace, která v případě iPhonu 8 Plus znamenala stažení balíčku o velikosti 2,1 GB, se předpokládá, že se jedná o finální, tzv. Golden Master verzi. I přesto ale nová beta samozřejmě přináší novinky, a tak si je pojďme shrnout.

V první řadě se Applu podařilo opravit problém týkající se jen „Pluskových“ iPhonů, kdy se nezobrazila domovská obrazovka ihned poté, co jste odemkli telefon, který byl otočený na šířku, tedy ve vodorovné poloze. Doposud bylo nutné vždy ještě přejet mezi plochami s ikonami aplikací, nyní se domovská obrazovka v landscape objeví okamžitě.

Kromě toho se Applu také podařilo opravit chybu, kdy bylo možné si v podstatě na jakémkoli uzamčeném iPhonu zobrazit, a dokonce i přeposlat fotografie a videa. O tomto problému jsme vás informovali před pár dny a nyní při pokusu o zobrazení fotek narazíte na nefunkční ikony fotoaparátu v okně konverzace iMessage.

Poslední novinkou čtvrté bety je absence aplikace Feedback, skrze kterou vývojáři nahlašují Applu chyby v systému. Právě její odstranění nás ještě více utvrzuje v tom, že se doopravdy jedná finální beta verzi. Celkově se ale také znatelně zlepšila odezva systému, kdy vše (otevírání aplikací, animace, 3D Touch akce) je plynulejší.

Zůstaly nám tu ale i další novinky ještě z předchozí, tedy třetí bety, které byly objeveny až nyní. Pojďme si je tedy shrnout v rychlosti v bodech:

  • Při použití funkce Dosah je znovu možné stáhnout oznamovací centrum
  • Po vyvolání funkce Dosah se v pozadí nově ukazuje rozostřená domovská aplikace včetně ikon (dříve se zobrazovala jen rozmazaná tapeta)
  • Po spuštění aplikace Wallet se jas už nenastavuje na maximum

 

Dnes nejčtenější

.