Zavřít reklamu

Včera ve večerních hodinách vypustil Apple mezi vývojáře další, konkrétně již třetí beta verzi iOS 11.1. Zatímco ale předchozí beta přinesla poměrně zásadní novinky v podobě více než stovky nových smajlíků a vrátila tolik očekávané 3D Touch gesto pro přepínání aplikací, Beta 3 oproti tomu dorazila jen s hrstkou málo významných novinek. I přesto stojí za zmínku, a tak si je pojďme shrnout.

V první řadě se znatelně zlepšila odezva při vyvolání 3D Touch menu na ikoně aplikace. Právě na zpomalené reakce při stlačení displeje si stěžovala velká část uživatelů. Dále Apple do systému vrátil haptickou odezvu při zadání špatného hesla během odemykání zařízení, která byla odstraněna už někdy během testování iOS 11. Inženýrům z Applu se také podařilo již opravit chybu šifrovacího standardu WPA2, který se používá u bezdrátových Wi-Fi sítí. O této zranitelnosti jsme vás informovali teprve včera a Apple je tak úplně první, který ji ve svém systému řeší.

I přes všechny opravy ale třetí beta iOS 11.1 stále obsahuje několik chyb, a to poměrně závažných. YouTuber EverythingApplePro ve svém videu ukazuje hned několik z nich, přičemž při demonstraci jedné z nich mu kompletně zamrzne iPhone tak, že je naprosto nepoužitelný a nezbývá mu tak nic jiného, než počkat, až se zcela vybije. Doufejme tedy, že Apple stihne do finální verze chyby opravit. Předpokládá se, že ostrá verze iOS 11.1 spatří světlo světa společně se zahájením prodejů iPhonu X, tedy 3. listopadu.

iOS-11.1-Beta-3 novinky FB

Dnes nejčtenější

.