Zavřít reklamu

Ještě včera kolovala všemi zahraničními Apple weby informace, že se oblíbený iPhone SE nedočká svého nástupce. V návaznosti na tuto zprávu tak dnes francouzský server iGeneration přišel s prohlášením na základě informací od svých zdrojů, že Apple plánuje představit druhou generaci iPhonu SE už v září, tedy za dva měsíce. Právě v tu dobu měl ale spatřit světlo světa iPhone 8, jenže podle iGeneration se premiéra výročního modelu odkládá na říjen.

Server také tvrdí, že nový iPhone SE bude ještě levnější než současný model. Konkrétně by měla cena začínat na 399 €, tedy v přepočtu přibližně na 10 490 Kč. Na oficiálních stránkách Applu momentálně začíná iPhone SE na 12 999 Kč za 32GB verzi. Model s 16GB úložištěm lze ale stále ještě sehnat poměrně levně, konkrétně od 8 000 do 9 000 Kč, a to hlavně díky aktualizaci nabídky, která proběhla v dubnu.

  • iPhone SE v 16GB verzi za 8 990 Kč naleznete u našich například zde nebo zde

Nicméně, prozatím je těžké zprávě věřit. Je to totiž vůbec poprvé, co o nástupci iPhonu SE zjišťujeme nějaké konkrétnější informace. Dokonce i samotný server uvedl, že informaci má od nového zdroje, který ještě nemá žádnou historii informací, které by se vzápětí potvrdily. Na druhou stranu právě iPhone SE byl od Applu skvělý tah prodeje si vedly více než dobře. Zákazníci totiž stále prahnou po 4palcovém iPhonu a velkou roli hrála i cenovka, kterou Apple nastavil poměrně nízko. Přeci jen iPhone SE je nejlevnější jablečný telefon všech dob.

Závěrem si můžeme trochu zaspekulovat. Nový iPhone SE se pravděpodobně dočká jen menších hardwarových úprav, jako novějšího procesoru, druhé generace Touch ID a možná i lepší přední kamery. Dočkat bychom se mohl třeba i podpory 3D Touch displeje.Ve finále ale bude hrát hlavní roli hlavně cena, kterou bude Apple útočit na Android smartphony střední třídy na rozvojových trzích jako je například Indie.

iPhone SE Gold FB

Dnes nejčtenější

.