Zavřít reklamu

Jednou z nejzajímavějších novinek uplynulého týdne bylo bezesporu představení doposud největšího MacBooku Air v historii Applu. Řeč je konkrétně o 15“ novince, kterou kalifornský gigant představil coby alternativu k jeho 13“ modelu, jenž dorazil v nové verzi už loni. Poměrně zajímavé je však to, že by se tento model v nabídce Applu moc dlouho nemusel ohřát – tedy minimálně ne na pozici nejaktuálnějšího Airu. 

Zdroje reportéra Marka Gurmana z Bloombergu přišly před pár hodinami s tím, že ačkoliv se ještě 15“ MacBook Air M2 nezačal prodávat a k prvním šťastlivcům se dostane až zítra, v laboratořích Applu již probíhají práce na vývoji jeho nástupce. Ten by měl přímo vycházet z nynějšího modelu, avšak namísto čipu M2 jej má pohánět nová generace základního čipu ve formě M3. Ten má nabízet jak vyšší počet CPU, tak i GPU, ale třeba i nižší energetickou náročnost, což by se mělo pozitivně podepsat na celkové výdrži zařízení. Právě ta totiž není u nynějšího modelu taková, jak se ještě před pár týdny očekávalo, což může být pro některé jablíčkáře i důvodem k jeho nepořízení. Zda se nová generace 15“ MacBook Air lepší výdrže dočká však ve výsledku ukáže nejdříve až příští rok, kdy má M3 dorazit. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.